Puistot

Tutustu Vantaan puistoihin ja viheralueisiin. Puistot ovat yhteisiä olohuoneitamme, jotka tarjoavat elämyksiä ympäri vuoden.

Näiltä sivuilta löydät tietoa Vantaan hienoimmista viheralueista. Tarjolla on monipuolinen kokoelma puistoja, joissa Vantaan luonto, kulttuurimaisema ja virkistysmahdollisuudet ovat parhaimmillaan.

Puistoja ja viheralueita Myyrmäen alueella

Lammaspuisto

  • Pähkinärinteessä sijaitseva Lammaspuisto rajautuu kerrostalo- ja rivitaloalueisiin. Lammaslammen ympäri kulkee käytäväverkosto. Puistossa on lisäksi on kaksi leikkipaikaa, minigolfrata, kaksi laituria, pitkospuut ja viljelypalsta-alue.
  • Lammaspuisto sijainti kartalla.

Jokiuomanpuisto

  • Louhelan ja Martinlaakson alueella oleva Jokiuomanpuistossa on mm. lähiliikunta- ja leikkipaikka, pienois-golfrata, matonpesupaikka ja koirapuisto. Talvella puistoa halkoo hiihtolatu. Viihtyvyyttä tuovat laaja nurmialue metsiköineen ja puiston läpi virtaava vesiaihe. Puiston keskellä oleva esiintymisalue antaa puitteet ulkoilmakonserttien ja tapahtumien järjestämiseen.
  • Jokiuomanpuisto sijainti kartalla.

Mätäojanlaakso

Vetokannas

Vantaankoski

  • Vantaankoski on osana Vantaankoski-Königstedt -kulttuurimaisema-kokonaisuutta valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen ympäristö. Viilatehtaan niemi on kunnostettu julkiseksi puistoksi. Vantaankosken jylhät rannat ovat kuljettavissa polkujen sekä laiturien ja portaiden myötä. Polkujen yhteyteen on rakennettu levähdys- ja näköalapaikkoja, kalastus- ja ongintapaikkoja sekä paikka kanootin vesille laskua varten. Opastaulut ja viitat helpottavat jatkossa liikkumista. Puusto on jätetty luonnonmukaiseksi erämaista tunnelmaa korostamaan.
  • Kalastus Vantaalla
  • Vantaankoski sijainti kartalla.

Raappavuoret

Petikon luontovirkistysalue

Kivimäenpuisto alppiruusutarha

Puistoja ja viheralueita Kivistön alueella

Vantaanjoen varren reitti välillä Vantaankoski- Katrineberg

Puistoja ja viheralueita Tikkurilan alueella

Bäckbynpuisto ja Kylmäojan puron varret

Helsingin pitäjä, Kirkonkylänkoski, Myllyranta, Kirkkoranta

Kalkkikallion luonnonsuojelualue

Kirjastopuisto

Hiiriharjunpuiston perennapuisto

  • Hiiriharjunpuisto sijaitsee Vantaalla Simonkylässä ja se on 1960-70 - luvulla rakennetun kerrostaloalueen keskeinen puistoalue. Perenna-alueen toteuttaminen liittyy valtakunnalliseen perennaprojektiin, jossa Vantaan kaupungin lisäksi olivat mukana mm. Helsingin kaupunki, Viherympäristöliitto ja Taimistoviljelijät. Noin 200 m2 kokoinen perennaryhmä on rakennettu 2003.
  • Hiiriharjun perennapuisto sijainti kartalla.

Koivuhaan Arboretum

  • Arboretum on puulajipuisto, jonka tarkoituksena on esitellä ja opettaa kasvilajeja eri kohderyhmille, muun muassa koululaisille, kotipuutarhureille ja alan ammattilaisille. Lähtölaukauksena arboretumille - Ystävyydenpuistolle - oli vuoden 1985 Vihervuoden tapahtuma, jolloin lukuisat yritykset ja yhdistykset istuttivat nimikkopuunsa ns. ystävyyspuistotapahtumassa. Arboretumiin on istutettu yhteensä noin 150 puuvartista kasvilajia, lisäksi luonnostaan siellä esiintyy noin 20 lajia.

Sinirikonpuisto toimintapuisto

Tikkurilankoski

Tikkurilan keskuspuisto

Puistot ja viheralueet Korso - Koivukylän alueella

Ankkapuisto

Metsolansuo

Matarinkosken alue

Myllykoskenpuisto ja Hanabölenkoski

Leppäkorven maauimala

Puistot ja viheralueet Hakunilan alueella

Håkansbölen kartanopuiston, Blylodinpuiston ja Kormuniitynojan varren muodostama kokonaisuus

Myllymäen viheralue

Kuusijärven ulkoilualue

Nissbackan rauniopuisto

Ajankohtaista