Luontoajanviete

Luontoaiheinen kevätbingoruudukko.

Vantaan lähiluonto-oppaat ovat tehneet ajanvietemateriaalia käytettäväksi jokaiselle luonnosta kiinnostuneelle. Ne on kehitetty silmällä pitäen Vantaan paikallista luontoa, mutta niistä saa iloa aivan jokainen, yksin tai ryhmässä.

Materiaaleista löytyy mukavaa ajanvietettä sekä ulkona liikkumiseen että sisätiloihin. Jos ei siis aina huvita tai voi mennä ulos, luontoon saa silti yhteyden!

Kunkin materiaalin yhteydessä on käyttöohje.

Materiaaleista löytyy myös lähiluonto-oppaiden tekemä tietopaketti Vantaan TOP10 yleisimmistä ötököistä.

Lähiluontosuunnistus Myyrmäen ja Malminkartanon alueella

Lähde toiminnalliselle kierrokselle monipuoliseen lähiluontoon itseksesi, ystävien kanssa tai perheen kesken! Lähiluontosuunnistus sisältää kymmenen toiminnallista rastia, joiden tehtävissä on huomioitu lapset ja aikuiset. Luontoajanvietemateriaalit-kohdasta voit ladata PDF-muotoisen materiaalin, joka sisältää suunnistuskartan sekä tarkat rastien sijainnit koordinaatteineen. Mukaan kierrokselle tarvitset tehtäviä varten kynän ja paperia. Suunnistusrastit ovat paikoillaan kesäkuun loppuun saakka.

Suunnistuksen ovat suunnitelleet yhteistyössä Vantaan ympäristökeskus ja Kestävän asumisen kummikokeilu.

Vantaan luontokoulun Erkki Änkyrimato

Vantaan luontokoulu seuraa myös herkeämättä luontoa. Sieltä voit seurata Erkki Änkyrimadon toiminnallista tarinaa.

Kaupunkiluonnon ajanvietettä Helsingissä

Helsingin puolella on laadittu luonnossa liikkumista varten mielekästä tekemistä (Helsingin Luontoon -sivu) Helsingin Mustavuoren luonnonsuojelualueella on kuvattu lyhyt video lähiluontoretkeilystä (Helsinki-kanava). Kaupunkilaisille tarjotaan nyt luontoretkiä kotisohvalta, vinkkejä luonnossa viihtymiseen ja ideoita omatoimiseen retkeilyyn Helsingin luontokohteissa, Luonto lumoaa diginä -tiedote.

Vantaan lähiluonto-oppaat

Jos sinulla on palautetta tai kehitysehdotuksia materiaaleihin liittyen, voit olla yhteydessä lähiluonto-oppaisiin sähköpostilla osoitteeseen tuomas.lilleberg@vantaa.fi tai kevät- ja syyssesongin ulkopuolella osoitteeseen ymparistosuunnittelu@vantaa.fi.

Ajankohtaista


Twitter