Luontoajanviete

Luontoaiheinen kevätbingoruudukko.

Vantaan lähiluonto-oppaat ovat tehneet ajanvietemateriaalia käytettäväksi jokaiselle luonnosta kiinnostuneelle. Ne on kehitetty silmällä pitäen Vantaan paikallista luontoa, mutta niistä saa iloa aivan jokainen, yksin tai ryhmässä.

Materiaaleista löytyy mukavaa ajanvietettä sekä ulkona liikkumiseen että sisätiloihin. Jos ei siis aina huvita tai voi mennä ulos, luontoon saa silti yhteyden!

Kunkin materiaalin yhteydessä on käyttöohje.

Materiaaleista löytyy myös lähiluonto-oppaiden tekemä tietopaketti Vantaan TOP10 yleisimmistä ötököistä.

Vantaan luontokoulu

Vantaan luontokoulu on laatinut mukavaa kesätekemistä lapsille.

Kevään aikana luontokoulu on julkaissut toiminnallista tarinaa Erkki Änkyrimadosta, joka on suunnattu erityisesti päiväkodeille ja esikouluille, mutta soveltuu myös 1.-2. -luokkaisille vaikka etätehtäväksi. Tarinoihin sisältyy muutama tehtävä, jotka on tarkoitus tehdä ulkona.

Kaupunkiluonnon ajanvietettä Helsingissä

Helsingin puolella on laadittu luonnossa liikkumista varten mielekästä tekemistä (Helsingin Luontoon -sivu) Helsingin Mustavuoren luonnonsuojelualueella on kuvattu lyhyt video lähiluontoretkeilystä (Helsinki-kanava). Kaupunkilaisille tarjotaan nyt luontoretkiä kotisohvalta, vinkkejä luonnossa viihtymiseen ja ideoita omatoimiseen retkeilyyn Helsingin luontokohteissa, Luonto lumoaa diginä -tiedote.

Vantaan lähiluonto-oppaat

Jos sinulla on palautetta tai kehitysehdotuksia materiaaleihin liittyen, voit olla yhteydessä lähiluonto-oppaisiin sähköpostilla osoitteeseen ymparistosuunnittelu@vantaa.fi.