Ötökkävuosi

Vantaalla vietettiin ötököiden teemavuotta vuosina 2019 ja 2020. Teemavuosien tavoitteena oli nostaa esiin luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeät selkärangattomat pikkueläimet, ötökät.

Teemavuoden aikana tarjottiin tietoa ötököistä ja niiden elinoloista. Ohjelmassa oli luentoja, kursseja, näyttelyitä ja ötökkäteemaisia luontoretkiä. Teemavuoteen voi myös osallistua tekemällä omasta kotipihastaan ötökkäystävällisen.

Tiesitkö, että ötököiden tuottamat ekosysteemipalvelut ovat ratkaisevia ihmisen hyvinvoinnille? Ne pölyttävät kasveja, levittävät siemeniä, ylläpitävät maaperän rakennetta ja hedelmällisyyttä ja ovat tärkeä ravinnonlähde monille eläimille. Ötökät ovat myös kiinnostavia - niiden elämänvaiheet ovat täynnä yllättäviä ja kiehtovia yksityiskohtia.

Bongaa ötökkä!

Ötököitä voi lähteä bongailemaan omatoimisesti esimerkiksi Soltorpin lasten luontopolulle tai muihin Vantaan kivoihin luontopolkuihin. Hyviä tilaisuuksia Vantaan luontoon ja ötököihin tutustumiseen ovat opastetut luontoretket. Jaa myös ötökkäbongauksesi Vantaan lähiluonto Facebook-sivuilla muiden iloksi.

Ötökkävuosien valokuvauskisat

Ötökkävuoden 2019 kunniaksi Vantaan kaupunki yhdessä Vantaan fotokerhon kanssa järjesti kaikille avoimen ötökkävuoden valokuvauskilpailun. Lisätiedot kilpailusta ja voittajakuvat koostettuna pdf-tiedostona.

Ötökkävuoden 2020 kuvakilpailun tiedot ja voittajat löytyvät omalta alasivultaan.

Metsän sylissä Petikossa

Ajankohtaista