Uimahallit ja kuntosalit

Saunat avataan asiakkaiden käyttöön 22.6.2020 alkaen

Vantaan kaupunki on päättänyt avata saunat asiakkaille 22.6.2020 alkaen helpottuneen koronatartuntatilanteen johdosta. Saunojen asiakasmäärää ei ole rajoitettu, mutta asiakkaita ohjeistetaan pitämään turvaetäisyydet myös saunoissa. Lisäksi kehotamme asiakkaitamme huolellisuuteen peseytymisessä ennen saunaan- tai uimaan menoa.

Vantaan sisäliikuntapaikkoja avataan 1.6.2020

Vantaan kaupunki avaa 1.6.2020 Myyrmäen ja Tikkurilan uimahallit ja kuntosalit. Martinlaakson uimahalli ja kuntosali palvelee asiakkaita 17.8.2020 alkaen. Hakunilan uimahalli oheistiloineen on suljettu vuoden 2020 loppuun saakka remonttien vuoksi. Koivukylän vanhustenkeskuksen liikuntatilat pysyy toistaiseksi suljettuina.Tilojen siivousta on tehostettu.

Liikuntatiloihin saa tulla ainoastaan täysin terveenä. Korostamme jokaisen toimijan ja aikuisen vastuuta noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja muiden viranomaisten ohjeita hygienia- ja muista järjestelyistä, joilla viruksen leviämistä ehkäistään. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat ohjeita.

Tarkempia tilojen käyttöön liittyviä ohjeistuksia voit lukea täältä.

Tarkempia kuntosalin käyttöön liittyviä lisäohjeistuksia voit lukea täältä.

Kuntosalien kausikorttien, uinti -ja kuntosalien sarjakorttien ja erityisuimakorttien voimassaoloaikaa jatketaan kuntosalien/uimahallien kiinnioloajan verran. Kuntosalien kuukausikorteille lisäaikaa ladattaessa menetetty käyttöaika kuitenkin huomioiden. Tarkempia lisäajan lataamiseen liittyviä ohjeita voit lukea täältä.

Uimahalli

Vantaan kaupungilla on viisi uimahallia sekä useita kuntosaleja, jotka tarjoavat kaikille vantaalaisille oivan mahdollisuuden omaehtoiseen liikunnan harrastamiseen. Tarjolla on myös runsaasti ohjattua toimintaa.

Uimahalleissa on hyvät puitteet harrastaa erilaisia vesiliikuntalajeja. Uinnin ja vesijuoksun lisäksi voit osallistua esimerkiksi vesijumppaan. Liikuntapalvelut järjestää kuntalaisille erilaisia tapahtumia kuten kynttilä- ja lelu-uinteja sekä uimakouluja yhteistyössä seurojen kanssa. Seurat järjestävät uimahalleilla eri vesiliikuntalajien harrastus- ja kilpailutoimintaa. Liikuntapalveluiden kuntosalit sijaitsevat uimahalleilla sekä Koivukylän vanhustenkeskuksessa.

Kuntosalien ikäraja on 15 vuotta ja pääosin ne ovat tarkoitettu omatoimiseen harjoitteluun. Näillä saleilla on tarjolla ohjattuja senioriryhmiä sekä laiteopastusta. Liikuntapalveluilla on myös Korson ja Hakunilan terveysasemilla seniorikuntosalit, jotka toimivat vertaisohjaajavetoisesti. Lisäksi Vantaan kaupungilla on ryhmien käyttöön varattavissa olevia kuntosaleja kouluilla, nuorisotiloilla sekä muutamissa sisäliikuntatiloissa.

Vantaan kaupunki tarjoaa omaishoitajille maksuttoman uinti- ja kuntosaliharjoittelumahdollisuuden liikuntapalveluiden hallinnoimilla uimahalleilla ja kuntosaleilla.

Tule uimahalliin-opas eri kielillä

Liikuntapalveluiden hinnasto

Liikuntapalveluiden hinnastosta löydät uimahallien ja kuntosalien käyttövuoromaksut.

uimahalli

Vantaan uimahallien järjestyssäännöt

Liitteessä esitellään Vantaan uimahalleilla noudatettavat järjestyssäännöt.

Sali

Kuntosalien säännöt

Liitteessä esitellään Vantaan kaupungin liikuntapalveluiden hallinnoimien kuntosalien käyttöön liittyviä yleisiä sääntöjä.

Sporttikortti 70 +

70 vuotta täyttäneet vantaalaiset ovat oikeutettuja ilmaiskorttiin Vantaan kaupungin liikuntapalveluiden uimahalleihin ja kuntosaleihin.

Ajankohtaista


Twitter