Oppilasurheilu

Oppilasurheilun salibandyn yläkoulun tyttöjen finaaliturnaus 2020

Organisoimme Vantaan peruskoulujen koululaiskilpailutoimintaa. Kilpailutoiminta on avointa kaikille vantaalaisia peruskouluja käyville oppilaille, myös niille jotka eivät harrasta liikuntaa kilpatasolla. Oppilasurheilukilpailuja järjestetään useissa eri lajeissa Vantaan koulujen ja Helsinki-Espoo-Vantaa -koulujen (HEVO) välisinä kilpailuina sekä Koululiikuntaliiton (KLL) valtakunnallisina koululaisten SM-kilpailuina. Ilmoittautumiset kisoihin hoidetaan aina koulukohtaisesti koulujen liikuntavastaavien kautta. Koulut päättävät itsenäisesti sisäisestä valintamenettelystä sellaisiin lajeihin, joissa on koulukohtaiset osallistumiskiintiöt.

HEVO-kilpailuja järjestetään vaihtelevasti ala- ja yläkouluikäisille mm. uinnissa ja palloilulajeissa. Osaan kilpailuista on kaupunkikohtaisia karsintoja (lähinnä joukkuelajeissa).

Yleisten koronavirusrajoitusten vuoksi oppilasurheilutapahtumat ovat tauolla. Tiedotamme koulujen liikuntavastaavia hyvissä ajoin tulevista tapahtumista, kun rajoitukset päättyvät.