Vantaan Liikkuva opiskelu

Aktiivisuutta ja hyvinvointia opiskeluarkeen

Liikkuva opiskelu - hanke alkoi Vantaan ammattiopisto Variassa ja vantaalaisissa lukioissa syksyllä 2019. Hankkeessa halutaan edistää opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja oppilaitosten aktiivista toimintakulttuuria. Toiminnassa keskeistä on opiskelijoiden opiskelukyvyn- ja viihtyvyyden kehittäminen aktivoivin ja opiskelijoita osallistavin keinoin, liikunnan ja aktiivisuuden lisääminen opiskelupäivään sekä osaamisen ja yhteistyön edistäminen eri toimijoiden välillä. Vähän liikkuville opiskelijoille tarjotaan henkilökohtaista hyvinvointivalmennusta yhteistyössä opiskelijaterveydenhuollon kanssa. Jokainen oppilaitos toteuttaa Liikkuva opiskelu -toimintaa omalla tavallaan yhdessä Vantaan liikuntapalveluiden Liikkuva opiskelu -projektikoordinaattoreiden kanssa.

Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä, joka on yhteydessä opintojen sujumiseen, hyvinvointiin ja tulevaan työkykyyn - Liikkuva opiskelu -ohjelma

Opiskelupäivän aikaista aktiivisuutta ja hyvinvointia edistetään erilaisin keinoin. Oppilaitoksien opiskelijoille ja henkilökunnalle tarjotaan maksuttomia koulutuskokonaisuuksia, kuten liikuntatutor- sekä työ- ja opiskeluergomia- koulutukset. Lisäksi opettajilla on mahdollisuus osallistua alueellisiin ja valtakunnallisiin verkostoitumistapahtumiin sekä Vantaan liikuntapalveluiden järjestämiin seminaareihin, webinaareihin ja koulutuskokonaisuuksiin. Opiskelijoille järjestetään kuntosalin starttikursseja, juoksukoulu ja intti kuntoon -kurssi. Lisäksi Vantaan Liikkuva opiskelu järjestää lajitutustumisia ja edistää opiskelijoiden liikunta- ja harrastamismahdollisuuksia myös vapaa-ajalla erilaisten etuuksien ja kampanjoiden avulla.

Laajempi materiaalipankki Vantaalla työskenteleville löytyy Vantaan intrasta. Intrasta löydät koulutuksissa käytetyt materiaalit, ilmoittautumisohjeet tapahtumiin, valmiita ideoita mm. oppituntien toiminnallistamiseen ja aktivoimiseen sekä paljon muuta!

Opiskelijoiden ilmainen harrastaminen

Maksutta uimaan ja kuntosalille

Mercurian, Varian ja vantaalaisten lukioiden opiskelijat sekä vantaalaiset, muualla toista astetta opiskelevat opiskelijat pääsevät arkisin klo 6-16 maksutta uimaan ja kuntosalille Vantaan kaupungin uimahalleissa. Opiskelijan tulee saapua uimahallin kassalle arkipäivänä klo 6-16 välillä ja todistaa olevansa:

  1. Opiskelijana Variassa, vantaalaisessa lukiossa tai Mercuriassa
    • Todistuksena tulee esittää kuvallinen opiskelijakortti, jossa kerrotaan oppilaitoksen nimi tai oppilaitoksen oma todistus ja kuvallinen henkilöllisyystodistus
  2. Vantaalainen toisella paikkakunnalla opiskeleva toisen asteen opiskelija
    • Todistuksena tulee esittää kuvallinen opiskelijakortti, jossa kerrotaan oppilaitoksen nimi tai oppilaitoksen oma todistus ja kuvallinen henkilöllisyystodistus SEKÄ Vantaa-infosta saatava ”Todistus vantaalaisuudesta” tai digi- ja väestöviraston asuinpaikkatodistus.

Etuus on voimassa seuraavissa uimahalleissa 30.6.2022 asti kaupungin kuntosaleilla: Hakunila, Korso, Martinlaakso, Myyrmäki ja Tikkurila.

Opiskelijoiden maksuttomat liikuntaryhmät

Opiskelijoiden ja alle 25-vuotiaiden nuorten aikuisten liikuntaryhmissä pääset liikkumaan rennossa ilmapiirissä ja mukavassa porukassa. Osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista tai aikaisempaa lajikokemusta. Mukaasi tarvitset vain sisäliikuntavaatteet ja -jalkineet.

Ryhmien salivuorot 1.11 alkaen:

Maanantai: Salibandy klo 16-17, Trio Sport Centerin palloilusali
Tiistai: Futsal klo 16-17 Trio Sport Centerin palloilusali


Opiskelijoiden juoksukoulu

Tervetuloa mukaan opiskelijoiden juoksukouluun! Juoksukoulu on helppo ja rento tapa aloittaa juoksuharrastus. Aikaisempaa kokemusta juoksemisesta tai kestävyysharjoittelusta ei tarvita. Ota mukaan juoksemiseen soveltuvat kengät ja juomapullo. Tapaamme aina Myyrmäen urheilutalon pääovien edessä. Ilmoittaudu mukaan ke 22.9. mennessä. Paikkoja on 30. ensimmäiselle. Kurssi järjestetään, kun osallistujia on vähintään viisi. Osallistujat saavat kurssivahvistuksen 23.9. mennessä. Seuraava juoksukoulu järjestetään huhti-toukokuussa 2022.

Kurssiaikataulu ja teemat:
- ma 27.9 klo 15-16 kurssin esittely ja juoksutekniikka
- ma 4.10 klo 15-16 peruskestävyys
- ma 11.10 klo 15-16 intervalli
- ma 18.10 klo 15-16 mäkijuoksu
- ma 25.10 klo 15-16 loikat ja lihaskunto

Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/S/C03D0FAA1983EB9E

Kuntosalin starttikurssi

Kurssilla tutustutaan kuntosaliharjoittelun perusteisiin kuten: turvallisiin suoritustekniikkoihin, oman harjoitusohjelman suunnitteluun ja salietikettiin. Kurssin aikana pääset suunnittelemaan itsellesi harjoitusohjelman, joka käydään yhdessä ohjaajan kanssa läpi. Näin pääset hyvään alkuun harjoittelussasi ja voit jatkaa omatoimisesti kurssin jälkeen! Aikaisempaa kokemusta kuntosaliharjoittelusta ei siis tarvita kurssille osallistumiseen. Mukaasi ohjauksiin tarvitset sisäliikuntaan sopivat vaatteet, sisäliikuntakengät ja juomapullon.

Kurssi järjestetään Myyrmäen urheilutalon kuntosalilla klo 15.30-16.45. Kokoontuminen hallin pääovien edessä, josta siirtyminen hallin liikuntatiloihin. Tulethan ajoissa paikalle! Ilmoittaudu mukaan pe 29.10.2021 mennessä! Paikkoja on 10. ensimmäiselle. Kurssi järjestetään, kun osallistujia on vähintään 4. Osallistujat saavat kurssivahvistuksen pe 29.10.2021 mennessä.

Tapaamisajankohdat ja teemat:
- ke 3.11.21 Kurssin esittely + kuntosaliharjoittelun perusteet
- ke 10.11.21 Kuntosalilaitteiden käytön perusteet
- ke 17.11.21 Vapailla painoilla harjoittelu
- ke 24.11.21 Harjoitusohjelman suunnittelun perusteet + oman harjoituksen suunnittelu
- ke 1.12.21 Itse suunniteltu harjoitus + oman kuntosaliohjelman teko

Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/S/4CD65A811FF4701F

Intti kuntoon -kurssi

Tulossa huhti-toukokuussa 2022.

Lisätietoa:

Mari Alapappila, projektikoordinaattori
mari.alapappila@vantaa.fi
puh. 040 542 5580

Otto Hyvönen, projektikoordinaattori
otto.hyvonen@vantaa.fi
puh. 040 480 9827

Ajankohtaista