Vantaan Liikkuva opiskelu

Aktiivisuutta ja hyvinvointia opiskeluarkeen

Liikkuva opiskelu - hanke alkoi Vantaan ammattiopisto Variassa ja vantaalaisissa lukioissa syksyllä 2019. Hankkeessa halutaan edistää opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja oppilaitosten aktiivista toimintakulttuuria. Toiminnassa keskeistä on opiskelijoiden opiskelukyvyn- ja viihtyvyyden kehittäminen aktivoivin ja opiskelijoita osallistavin keinoin, liikunnan ja aktiivisuuden lisääminen opiskelupäivään sekä osaamisen ja yhteystyön edistäminen eri toimijoiden välillä. Vähän liikkuville opiskelijoille tarjotaan henkilökohtaista hyvinvointivalmennusta yhteistyössä opiskelijaterveydenhuollon kanssa. Jokainen oppilaitos toteuttaa Liikkuva opiskelu -toimintaa omalla tavallaan yhdessä Vantaan liikuntapalveluiden Liikkuva opiskelu -projektikoordinaattoreiden kanssa.

Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä, joka on yhteydessä opintojen sujumiseen, hyvinvointiin ja tulevaan työkyvykyyn - Liikkuva opiskelu -ohjelma

Opiskelupäivän aikaista aktiivisuutta ja hyvinvointia edistetään erilaisin keinoin. Oppilaitoksien opiskeilijoille ja henkilökunnalle tarjotaan maksuttomia koulutuskokonaisuuksia, kuten liikuntatutor- sekä työ- ja opiskeluergomia- koulutukset. Lisäksi opettajille on mahdollisuus osallistua alueellisiin ja valtakunnallisiin verkoitumistapahtumiin sekä Vantaan liikuntapalveluiden järjestämiin seminaareihin, webinaareihin ja koulutuskokonaisuuksiin. Opiskelijoille järjestetään kuntosalin starttikursseja, juoksukoulu ja intti kuntoon -kurssi. Lisäksi Vantaan Liikkuva opiskelu järjestää lajitutustumisia ja edistää opiskelijoiden liikunta- ja harrastamismahdollisuuksia myös vapaa-ajalla erilaisten etuuksien ja kampanjoiden avulla.

Laajempi materiaalipankki Vantaalla työskenteleville löytyy Vantaan intrasta. Intrasta löydät koulutuksissa käytetyt materiaalit, ilmoittautumisohjeet tapahtumiin, valmiita ideoita mm. oppituntien toiminnallistamiseen ja aktivoimiseen sekä paljon muuta!

Opiskelijoiden maksuton harrastaminen

Maksutta uimaan ja kuntosalille

Mercurian, Varian ja vantaalaisten lukioiden opiskelijat sekä vantaalaiset, muualla toista astetta opiskelevat opiskelijat pääsevät arkisin klo 6-16 maksutta uimaan ja kuntosalille. Opiskelijan tulee saapua uimahallin kassalle arkipäivänä klo 6-16 välillä ja todistaa olevansa:

  1. Opiskelijana Variassa, vantaalaisessa lukiossa tai Mercuriassa
    • Todistuksena tulee esittää kuvallinen opiskelijakortti, jossa kerrotaan oppilaitoksen nimi tai oppilaitoksen oma todistus ja kuvallinen henkilötodistus
  2. Vantaalainen toisella paikkakunnalla opiskeleva toisen asteen opiskelija
    • Todistuksena tulee esittää kuvallinen opiskelijakortti, jossa kerrotaan oppilaitoksen nimi tai oppilaitoksen oma todistus ja kuvallinen henkilötodistus + Vantaa-infosta saatava ”Todistus vantaalaisuudesta”

Etuus on voimassa seuraavissa uimahalleissa 30.6.2022 asti: Hakunila, Korso, Martinlaakso, Myyrmäki ja Tikkurila.

Opiskelijoiden juoksukoulu

Tervetuloa mukaan opiskelijoiden juoksukouluun! Juoksukoulu on helppo ja rento tapa aloittaa juoksuharrastus. Aikaisempaa kokemusta juoksemisesta tai kestävyysharjoittelusta ei tarvita. Ota mukaan juoksemiseen soveltuvat kengät ja juomapullo. Tapaamme aina Myyrmäen urheilutalon pääovien edessä. Ilmoittaudu mukaan ke 22.9. mennessä. Paikkoja on 30. ensimmäiselle. Kurssi järjestetään, kun osallistujia on vähintään viisi. Osallistujat saavat kurssivahvistuksen 23.9. mennessä. Seuraava juoksukoulu järjestetään huhti-toukokuussa 2022.

Kurssiaikataulu ja teemat:
- ma 27.9 klo 15-16 kurssin esittely ja juoksutekniikka
- ma 4.10 klo 15-16 peruskestävyys
- ma 11.10 klo 15-16 intervalli
- ma 18.10 klo 15-16 mäkijuoksu
- ma 25.10 klo 15-16 loikat ja lihaskunto

Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/S/C03D0FAA1983EB9E

Kuntosalin starttikurssi

Tulossa marras-joulukuussa 2021 ja helmi-maalikuussa 2022.

Intti kuntoon -kurssi

Tulossa huhti-toukokuussa 2022.

Lisätietoa:

Mari Alapappila, projektikoordinaattori
mari.alapappila@vantaa.fi
puh. 040 542 5580

Otto Hyvönen, projektikoordinaattori
otto.hyvonen@vantaa.fi
puh. 040 480 9827

Ajankohtaista