Ladut

Kuntalaisten käytössä on talvikaudella liikuntapalveluiden ylläpitämää ulkoilureitti- ja latuverkostoa noin 250 km. Hiihtolatuja kunnostetaan lumitilanteen sekä resurssien mukaan. Latuverkosto on jaettu kolmeen alueelliseen osaan: itä, pohjoinen ja länsi. Jokaista aluetta hoitaa yksi latukone miehistöineen.

Vantaa, Helsinki ja Espoo ovat kehittäneet yhteistyössä pääkaupunkiseudun ulkoilijoiden ulkoliikuntakartan. Palvelun tavoitteena on tarjota ajankohtaista tietoa hiihto- ja luistelumahdollisuuksista eri puolilla pääkaupunkiseutua. Ajantasaiset latujen kunnossapitotiedot päivitetään jatkossa tälle ulkoliikuntakartalle.

Hiihtoladuiksi kunnostetut kuntoradat ja ulkoilureitit ovat talvisin hiihtäjien käytössä, muina aikoina kävely-, juoksu- ja pyöräilykäytössä. Kävely hiihtoladuksi kunnostetulla latualueella on kiellettyä.

Kuntoratojen ja reittien varrelle on pystytetty ”Talvisin hiihtäjille” –kylttejä, joilla ohjeistetaan kulkemaan latu-alueiksi kunnostetuilla alueilla ainoastaan hiihtäen. Liikkujien tulee kuitenkin huomioida, että kaikki kyltittömätkin reitit (mm. yhdysladut) on varattu talvisin ainoastaan hiihtäjille, silloin kun reitille on kunnostettu latu/luisteluhiihtoalue. Latu-alueiksi katsotaan perinteiseen hiihtotyyliin ja vapaaseen hiihtotyyliin kunnostettu alue.

Tutustu latuohjeisiin (Suomen Latu)

Ladun pituus vaihtelee vuosittain sääolosuhteiden puitteissa. Tervetuloa hiihtämään!

Hakunilan urheilupuiston huoltorakennus on avoinna hiihtokaudella:

  • arkisin klo 8.00–20.30
  • viikonloppuisin klo 9.00–16.30

Päivitetty latukartta

Latujen kuntotiedot saat näkyviin klikkaamalla hiirellä halutun reitin päältä.

Ajankohtaista