Näyttelytoiminta

Lastenkulttuurikeskus Toteemissa ja Pessissä järjestetään vaihtuvia näyttelyitä eri taiteenaloilta. Näyttelyihin liittyy aina oheisohjelmaa, mm. toiminnallisia opastuksia, työpajoja ja perhetapahtumia.
Lämpimästi tervetuloa Vantaan omien lastenkulttuurikeskusten näyttelyihin!

Syksyn 2020 näyttelyt

Syksyn koko näyttelyohjelma opastuksineen, työpajoineen ja tapahtumineen julkaistaan 7.8.2020, mutta tässä on hieman esimakua siitä, mitä kaikkea hienoa on tulossa:

Kuvitus Suvi-Tuuli Junttila

Pumpulipilviä, mutteriunelmia
- Suvi-Tuuli Junttilan kuvituksia

3.9.–7.10.2020 Lastenkulttuurikeskus Pessi, Kielotie 14

Pumpulipilviä, mutteriunelmia -näyttely on kokoelma Suvi-Tuuli Junttilan kuvituksia hänen neljästä lastenkirjastaan. Junttila on tehnyt kirjojensa kuvitukset rakentamalla pienoismaailmoja eri materiaaleista ja valokuvaamalla ne. Kuvien tarkoitus on itse tarinan lisäksi inspiroida mielikuvitusleikkiin ja luovaan tekemiseen, jossa mikä tahansa voi olla mitä tahansa.
Seikkailu alkakoon!

Metsänpeitto. Kuva Teemu Keskinen.

Metsänpeitto

27.8.–5.10.2020 Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6

Näyttely pohjautuu suomalaiseen kansanperinteeseen ja kertoo siitä, miten ihmiset ennen kokivat ympäröivän maailman. Metsänpeitto tarkoittaa tuonpuoleisuuden tilaa. Se on haltijoiden ja maahisten salainen maailma. Metsänpeittoon voi joutua metsänväen viemänä tai ihan vain metsään eksymällä. Suomalaisilla on aina ollut vahva suhde metsään. Ennen metsästä oltiin riippuvaisia, siellä asuttiin ja se antoi ravintoa. Ajateltiin, että metsän kasveilla ja eläimillä on ihmisen tapaan tunteva ja ajatteleva sielu. Näyttelyssä voit muuttua metsän asukkaaksi, pääset vierailemaan metsänpeitossa. Leiki ja mielikuvittele, metsä odottaa sinun tarinoitasi!
Näyttelyn tuotanto: Lastenkulttuurikeskus Rulla, Tampere.

Tarinoita luonnosta.

Tarinoita luonnosta -lasten taidenäyttely

19.10.–31.10.2020 Lastenkulttuurikeskus Pessi, Kielotie 14

Tarinoita luonnosta -näyttely tarjoaa ajateltavaa ja yllätyksiä! Uskallatko etsiä luontokätkön olentoja? Miltä lähimetsä kuulostaa?

Näyttely koostuu lasten taideteoksista, joissa tutkitaan luonnon muistia, värejä, tekstuureja ja muotoja. Teokset valmistuivat Taidekarusellikerhoissa ja Taidetta lähiluonnosta -leireillä. Lapset tutustuivat mm. kuva-, tanssi- ja mediataiteen menetelmiin. Taideretket tallennettiin kuvin, videoin, muistiinpanoin, saduin, kartoin ja piirtäen.
Näyttelyssä tulee lasten ääni kuuluviin!

Tuntupolku

TUNTUPOLKU – tutki, leiki, tunnustele

11.11.–1.12.2020 Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6

Tuntupolku on moniaistinen elämystila 0–3-vuotiaille oman aikuisen kanssa. Polun varrella voi tutkia neljän eri vuodenajan tunnelmia ja leikkiä ihmeellisillä esineillä ilman kiirettä ja lapsentahtisesti! Tuntupolku on täynnä kauniita käsityönä tehtyjä leikkikaluja pienokaisille, joista aikuiset saavat ideoita itsetehtyjen lelujen valmistukseen.

TAITO TAAPEROT – ensikosketus käsityöhön alkaa täältä!

9.–27.11.2020 Lastenkulttuurikeskus Pessi, Kielotie 14

Tule lapsesi kanssa nauttimaan käsityön ihanasta maailmasta! Ihmetellään yhdessä pintoja, piiloja ja rakennelmia. Saat myös kivoja vinkkejä, jos innostut valmistamaan itse helppoja leluja tai sisustusta lastenhuoneeseen.

Tuotanto: Taito Etelä-Suomi ry

Ajankohtaista

Twitter