Elokuvat ja esittävä taide

Elokuva

MATINEAELOKUVAT ELOKUVATEATTERI BIO GRANDISSA / 14.8.-16.12.2021

Syksyn matineaelokuvien sarja elokuvateatteri Bio Grandissa käynnistyy 14. elokuuta. Syksyn sarja on poikkeuksellisen runsas, sillä suurin osa keväälle aiotuista elokuvista siirtyi syksylle. Useista elokuvista nähdään jopa kolme näytöstä eri päivinä. Sarjan käynnistää ihastuttava brittiläinen epookkielokuva Emma. Sarjan elokuvissa etsitään identiteettiä, omaa ääntä, tietä ja elämäntapaa, joka tuntuu omalta ja merkitykselliseltä. Matinelokuvat käsittelevät elämän suuria ja humaaneja kysymyksiä: oman itsen löytämistä, ihmissuhteita, ulkopuolisuutta, moraalia – sekä historiallisia että yhteiskunnallisempia teemoja, kuten vaikkapa elokuvissa Näkemiin Neuvostoliitto, Metsäjätti ja Syksyn jälkeen saapuu kevät.

Taiteen ja taiteilijuuden maailmaan sukelletaan mm. elokuvissa Tove, Billie ja Koesoitto. Oscareita kahmineita elokuvia sarjassa edustavat Nomadland, Minarija Sound of Metal.

Elokuvat esitellään Vantaan tapahtumakalenterissa: https://tapahtumat.vantaa.fi/fi-FI/topic/Elokuvat/5cbf0a1dd3ee332ec18c29cd ja https://www.facebook.com/vantaankulttuuri


MATINEAELOKUVAT BIO GRANDISSA, Kielotie 7
LIPUT 7,50 €
Katso esitysajat www.biogrand.fi, Vantaan Sanomien keskiviikon numero tai Helsingin Sanomien NYT-liite.
Liput kassalta, varaukset netistä tai puh. 09 823 7751 viimeistään tuntia ennen näytöstä. Liput on lunastettava viimeistään puoli tuntia ennen näytöstä. Liput tulevat varattaviksi viimeistään elokuvaa edeltävänä tiistaiaamuna.
Os. Kielotie 7, Tikkurila | Puh. 09 823 7751

Järjestää Vantaan kulttuuripalvelut

Lisätietoja: kulttuurituottaja Arja Keränen, arja.keranen(a)vantaa.fi

Tanssi

Tanssin viikot Vantaalla tarjoaa aina huhtikuussa hurmaavia tanssiesityksiä ja -tapahtumia kaiken ikäisille yleisöille eri puolilla kaupunkia.

  • Mamia Company on nykytanssiteatteri, joka tekee teoksia niin aikuisille kuin lapsillekin.
  • Tanssiteatteri Raatikko yhdistää esityksissään teatteria, tanssia, musiikkia ja sirkusta. Suuri osa ohjelmistosta on lapsille suunnattua. Raatikon näyttämö sijaitsee Vantaan Viertolassa.
  • Tanssiteatteri Dis Tanz on vantaalainen ammattiteatteri, joka tarjoaa taiteilijoille tuotantokanavan ja yleisölle korkeatasoista tanssitaidetta.
  • Vantaan tanssiopistolla on taiteen perusopetuksen lisäksi myös monipuolista tanssin esitystarjontaa.

Teatteri

Vantaalla sijaitsee useita teattereita, joiden monipuolisen ohjelmiston löydät teattereiden kotisivuilta.

  • Tikkurilan Teatteri on ammattijohtoinen harrastajateatteri, joka sijaitsee kulttuuritalo Vernissassa. Teatterissa toimii myös taiteen perusopetusta tarjoava Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu.
  • Teatteri Vantaa on Tikkurilassa tunnelmallisessa Silkkisalissa sijaitseva ammattiteatteri.
  • Vantaan Näyttämö on harrastajateatteri, jonka pääpaino on kesäteatterissa. Vantaan näyttämö toimii Teatteri Navethaliassa Jokiniemessä.
  • Hakunilan teatteri on ammattivetoinen harrastajateatteri Hakunilan nuorisotalossa. Teatteri syntyi EU-rahoitteisen Urban II -ohjelman myötä.

Jos haluat itse osallistua näyttelijän työn, lausunnan tai vaikka improvisaation kurssille, tutustu Vantaan aikuisopiston ilmaisutaidon ja teatterin kursseihin.

Ajankohtaista