Lasten ja nuorten kulttuuri

Vantaalaisille lapsille, nuorille ja lapsiperheille sekä päiväkodeille ja kouluille tarjotaan laadukkaita ja monipuolisia taide- ja kulttuuripalveluja. Ohjelmistossa on mm. musiikkia, teatteria, sirkusta, näyttelyitä ja opastuksia, kursseja ja työpajoja sekä yleisötapahtumia ympäri Vantaata.

Vantaalla toimii kaksi lastenkulttuurikeskusta: Lastenkulttuurikeskus Pessi Tikkurilassa ja Lastenkulttuurikeskus Toteemi Myyrmäessä. Lastenkulttuurikeskuksissa järjestetään monipuolista toimintaa perheen pienimmille sekä taidekursseja, työpajoja ja harrastustoimintaa myös koululaisille. Taidetta ja kulttuuria voi kokea ja harrastaa lastenkulttuurikeskusten lisäksi useissa kulttuurikohteissa ja taideopetusta antavissa paikoissa Vantaalla. Kouluille ja päiväkodeille on tarjolla monipuolinen oma ohjelmistonsa.

Kulttuuria kotona

Olemme koonneet taidekasvatus- ja puuhavinkkejä perheille sekä lapsiryhmille. Löydät sivuilta innostavaa tekemistä lapsille tai koko perheelle. Voitte seikkailla sivulla yhdessä lapsen kanssa valiten vaikkapa päivän taidekasvatusvinkin tai puuhan.

Vantaa iloa

Lapsen kanssa kotona

Kulttuuria kotona

Lastenkulttuuria Vantaan tapahtumakalenterissa ja Koulun Kulttuuri -kausiesitteessä

Vantaan lastenkulttuuriohjelma on Vantaan tapahtumakalenterissa. Paperista tai sähköistä esitettä ei julkaista.

Vantaan harrastustoiminta on hobihobi.fi -palvelussa.

Kouluille suunnattu ohjelma löytyy Koulun kulttuurisyksy- ja kevät -esitteistä. Sähköiset esitteet julkaistaan kaksi kertaa vuodessa, elokuussa ja tammikuussa.

Mobiilipalvelulla lippuja lasten kulttuuritapahtumiin

Osaan lastenkulttuuritapahtumista voi ostaa liput verkosta osoitteesta kulttuuriliput.vantaa.fi. Palvelu toimii parhaiten mobiililaitteella.

Lastenkulttuurin ohjelmisto

Kulttuuriohjelmisto lapsille, nuorille ja perheille löytyy Vantaan Tapahtumakalenterista.

Harrastukset hobihobi.fi-palvelusta!

Vantaan runsas harrastustoiminta eri-ikäisille lapsille, nuorille ja aikuisille on koottu hobihobi.fi -palveluun.

Mobiililipunmyynti

Kulttuuripalveluissa on käytössä kulttuuriliput.vantaa.fi-mobiilisivusto, jonka kautta voi ostaa lippuja esityksiin, tehdä ryhmävarauksia ja ilmoittautua kursseille.

Taidetestaajat-hanke

Hanke vie Suomen kasiluokkalaiset kahteen kulttuurikohteeseen vuosina 2017–2020. Vantaan kulttuuripalvelut toteuttaa hanketta Uudellamaalla.

Yhteystiedot

Kaisa Kettunen
Lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden päällikkö

050 354 9018
kaisa.kettunen@vantaa.fi

Silkkitehtaantie 5, Konttori
01300 Vantaa

Tyttö maalaa taulua kesällä ulkona

Taidekaruselli-harrastustoiminta

Maksuton Taidekaruselli-harrastustoiminta on suunnattu kaikille 1.–9.-vuosiluokan oppilaille ja on osa Vantaan Harrastamisen Suomen mallia.

Kerhotoiminnan esite

Taikava-hanke, maalaava lapsi

TAIKAVA-hanke

Taidekasvattajat varhaiskasvatuksessa -hanke oli varhaiskasvatuksen ja kulttuuripalveluiden poikkihallinnollinen kehittämishanke vuosina 2014-2016. Hankkeesta on julkaistu opas.

RimCirkus-hanke

RimCirkus-hankkeen (2018–2021) tavoitteena on edistää ruotsin ja suomen kielen oppimista innovatiivisesti sirkus-, draama- ja sanataidepedagogiikan keinoin.