Lasten ja nuorten kulttuuri

Vantaalaisille lapsille, nuorille ja lapsiperheille sekä päiväkodeille ja kouluille tarjotaan laadukkaita ja monipuolisia taide- ja kulttuuripalveluja. Ohjelmistossa on mm. musiikkia, teatteria, sirkusta, näyttelyitä ja opastuksia, kursseja ja työpajoja sekä yleisötapahtumia ympäri Vantaata.

Vantaalla toimii kaksi lastenkulttuurikeskusta: Lastenkulttuurikeskus Pessi Tikkurilassa ja Lastenkulttuurikeskus Toteemi Myyrmäessä. Lastenkulttuurikeskuksissa järjestetään monipuolista toimintaa perheen pienimmille sekä taidekursseja, työpajoja ja harrastustoimintaa myös koululaisille. Taidetta ja kulttuuria voi kokea ja harrastaa lastenkulttuurikeskusten lisäksi useissa kulttuurikohteissa ja taideopetusta antavissa paikoissa Vantaalla. Kouluille ja päiväkodeille on tarjolla monipuolinen oma ohjelmistonsa.

Kulttuuria kotona

Olemme koonneet taidekasvatus- ja puuhavinkkejä lapsiperheiden arkeen koronaviruksen aiheuttamissa poikkeusolosuhteissa. Löydät sivuilta innostavaa tekemistä lapsille tai koko perheelle. Voitte seikkailla sivulla yhdessä lapsen kanssa valiten vaikkapa päivän taidekasvatusvinkin tai puuhan.

Vantaa iloa

Lapsen kanssa kotona

Kulttuuria kotona

Lastenkulttuurin ohjelmisto Kulttuurikaruselli- ja Koulun Kulttuuri -kausiesitteissä

Lastenkulttuurin kausiesitteestä Kulttuurikarusellista löytyy kaupungin ja muiden vantaalaisten kulttuuritahojen ohjelma perheille ja lapsille. Tutustu helposti selattavaan sähköiseen Kulttuurikaruselli-julkaisuun tai hae paperinen esite esim. Vantaan kirjastoista, kulttuuritiloista tai Vantaa-infoista. Esite julkaistaan kaksi kertaa vuodessa, tammikuun alussa ja elokuun alussa.

Kouluille suunnattu ohjelma löytyy Koulun kulttuurisyksy- ja kevät -esitteistä. Kevään sähköinen esite julkaistaan ja ilmoittautuminen ohjelmiin alkaa 8.1.

Mobiilipalvelulla lippuja lasten kulttuuritapahtumiin

Osaan lastenkulttuuritapahtumista voi ostaa liput verkosta osoitteesta kulttuuriliput.vantaa.fi. Palvelu toimii parhaiten mobiililaitteella. Koulujen ja päiväkotien ryhmänohjaajat voivat myös varata lippuja tapahtumiin.

Kulttuurikaruselli

Kulttuuriohjelmisto lapsille ja nuorille löytyy keväisin ja syksyisin julkaistavasta Kulttuurikaruselli-esitteessä.

Kansallisooppera, Vauvojen taidetuokio, kuva Minna Hatinen

Kukkuu-taidefestari 14.–22.11.2020

Konstfestival för bebisar och småbarn
Art festival for babies and small children 14th–22nd November 2020
Suomen suurin vauvafestivaali järjestetään jälleen loppusyksystä!
Ohjelma julkaistaan Kansainvälisenä Vauvanpäivänä 25.9.2020.

Mobiililipunmyynti

Kulttuuripalveluissa on käytössä kulttuuriliput.vantaa.fi-mobiilisivusto, jonka kautta voi ostaa lippuja esityksiin, tehdä ryhmävarauksia ja ilmoittautua kursseille.

Taidetestaajat-hanke

Hanke vie Suomen kasiluokkalaiset kahteen kulttuurikohteeseen vuosina 2017–2020. Vantaan kulttuuripalvelut toteuttaa hanketta Uudellamaalla.

Yhteystiedot

Kaisa Kettunen
Lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden päällikkö

050 354 9018
kaisa.kettunen@vantaa.fi

Silkkitehtaantie 5, Konttori
01300 Vantaa

Taidekaruselli-kerho

Taidekaruselli-kerhotoiminta

Maksuton Taidekaruselli-kerhotoiminta on suunnattu kaikille 1.–9.-vuosiluokan oppilaille.

Kerhotoiminnan esite

Taikava-hanke, maalaava lapsi

TAIKAVA-hanke

Taidekasvattajat varhaiskasvatuksessa -hanke oli varhaiskasvatuksen ja kulttuuripalveluiden poikkihallinnollinen kehittämishanke vuosina 2014-2016. Hankkeesta on julkaistu opas.

RimCirkus-hanke

RimCirkus-hankkeen (2018–2021) tavoitteena on edistää ruotsin ja suomen kielen oppimista innovatiivisesti sirkus-, draama- ja sanataidepedagogiikan keinoin.

Ajankohtaista