Kirjasto palvelee

Tyttö asioi kirjaston palvelutiskillä.

Vantaan kirjastoista voi lainata varattua aineistoa 11.5.2020 alkaen

Vantaan kirjastoista voi lainata varattua aineistoa 11.5.2020 alkaen. Lisäksi kirjastoihin voi palauttaa lainauksia 6.5. alkaen. Muut kirjaston palvelut ovat poissa käytöstä 31.5. saakka. Tiedotamme palvelujen avaamisesta lisää myöhemmin.

Omatoimikirjastojen omatoimiajat eivät ole käytössä, ja kirjastoautot eivät kulje. Toistaiseksi suljettuina ovat myös Hiekkaharjun ja Länsimäen kirjastot.

Löydät tarkemmat ohjeet asiointiin sekä kirjastojen aukioloajat täältä: Vantaan kirjastot avoinna rajoitetusti 11.5. alkaen

Katso lisätietoa Vantaan kirjastojen toiminnasta poikkeusaikana myös vinkkiartikkelista: Vantaa Iloa! – Poikkeuksellista tekemistä

Kirjaston e-aineistot ovat käytössä normaalisti. Voit lukea kotoa käsin aikakauslehtiä, kuunnella äänikirjoja, opetella kieliä ja kuunnella musiikkia. E-kirjaston käyttöön tarvitset kirjastokorttisi numeron ja kirjastosta saamasi pin-koodin. Tutustu e-kirjastoon tästä: https://www.helmet.fi/ekirjasto.

Myös muista palveluista löytyy paljon luettavaa maksuttomasti. Katso kirjaston kokoama lista täältä: https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit/Luettavaa_kuunneltavaa_ja_katseltavaa_ki(209343)

Helmet-kirjaston asiakkaana liityt yli miljoonan pääkaupunkiseudun asukkaan yhteisöön, jolla on kirjastoissa käytössään yli 60 julkista olohuonetta, palveluksessaan yli 800 kirjastoammattilaista ja liki neljän miljoonan teoksen kokoelma tietoa ja tarinoita.

Helmet.fi -verkkopalvelusta löydät kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat. Sieltä löydät myös kaikki ohjeet kirjastojen käyttämiseen ja palveluihin. Voit hakea siellä aineistoa, tehdä varauksia ja uusia lainasi.

Helmet.fi tarjoaa myös luku- ja palveluvinkkejä, ajankohtaisia uutisia sekä tietoa kirjastojen tapahtumista. Voit myös ladata puhelimeesi maksuttoman Taskukirjasto-sovelluksen.

Helmet-kirjastokortti

Asiakkaana kirjastossa

Hanki kortti ja ala vinguttaa. Kirjaston asiakkaana arkesi on rikkaampaa.

Vantaan kirjastoauto Haave.

Kirjastoautot

Haave ja Tarina palvelevat noin 100 pysäkillä.

Aikataulut löydät Helmet.fistä.

Kirjoja pöydällä

Kotikirjasto

Kotikirjasto on palvelu kaikille vantaalaisille, jotka eivät korkean iän, sairauden tai vamman takia voi itse asioida kirjastossa.

Taskukirjasto

Helmet-kirjaston asiakkaat voivat hoitaa kirjastoasioita myös maksuttomalla Taskukirjasto-mobiilisovelluksella.

Tapahtumia ja kerhoja kirjastossa

Löydät samanhenkistä seuraa lukupiireissä, peli-illoissa, karaokessa ja muissa tapahtumissa.

Alueelliset uutiskirjeet

Mitä kotikulmillasi tapahtuu? Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirje ja pysyt ajan tasalla alueesi ajankohtaisista asioista ja vaikuttamismahdollisuuksistasi.

Ajankohtaista

Twitter