Maskisuositus palaa kouluihin, oppilaitoksiin ja päiväkoteihin

tiedote 24.11.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut eilen 23.11.2021 maskisuosituksen tiukentumisesta sekä paluusta laajaan etätyöhön alueellaan. Tämä tarkoittaa, että tänään 24.11.2021 pääkaupunkiseudulla palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta.

Maski- ja etätyösuositus ovat voimassa 16.1.2022 saakka. Maskisuositus tulee voimaan välittömästi.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee maskinkäyttöä kouluissa ja oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien. Maskinkäyttösuositus koskee myös varhaiskasvatuksen henkilöstöä. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Kyseessä on suositus, ei velvoite.

Peruskoulut tarjoavat kasvomaskit oppilaille. Maskeja jaetaan 6.–9.-luokkalaisille 24.11. lähtien. Oppilaitokset tarjoavat kasvomaskit opiskelijoille, jotka kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin (ensimmäisen vuoden opiskelijat). Muiden opiskelijoiden tulee hankkia kasvomaskit itse. Omasta oppilaitoksesta saa tarvittaessa maskin käyttöön, jos se on unohtunut kotiin. Työpaikalla oppiessa noudatetaan työpaikan koronaohjeistuksia.

Perusopetus ja toisen asteen opetus jatkuu lähiopetuksena.

Erityisen tärkeää on edelleen, että lapset, oppilaat ja opiskelijat eivät tule sairaana päiväkotiin, kouluun tai oppilaitokseen. Vaikka oireet olisivat lieviä, tulee jäädä kotiin. Kouluissa noudatetaan myös muita koronaturvallisuussuosituksia (mm. käsihygienia ja turvavälit).

Vantaan kaupungin häiriötilannejohtoryhmä kokoontuu torstaina 25.11.2021. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme tarvittaessa muutoksista ja tarkennuksista.

Pidetään huolta omasta ja läheistemme terveydestä!

På svenska

In English

Eesti keel (viro)

Русский (venäjä)

Soomaali (somali)

Shqip (albania)

(arabia) فيروس كورونا / عربية

Julkaistu: 24.11.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter