Helsingan keskiaikapäivää vietetään 14.8.

Ihmisiä Helsingan keskiaikapäivässä
Kuva: Vantaa-Seura

Helsingan keskiaikapäivä järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa Pyhän Laurin kirkon ympäristössä lauantaina 14.8. klo 11-18. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen.

Helsingan keskiaikapäivän ohjelmassa on tänä vuonna uutuutena oma lastenalue, joka on sijoitettu Kyrkoby skolan piha-alueelle. Lasten ohjelmaan kuuluu mm. teatteria, perinneleikkejä ja kilpityöpaja. Pihalla vierailee myös animaatiotyöpaja.

Pappilan puistossa on keskiajan hengessä nähtävää ja koettavaa kaikille aisteille koko päivän ajan. Puistosta löydät myös ruokakojut.

Musiikkia, tanssia, käsityönäytöksiä ja muuta ohjelmaa tuottavat mm. Anna-Liisa Eller, Kalevalaiset naiset, Keskiaikaseura Hukka, Värjärikilta, Vantaan luontokoulu, Soiva Sävel, Tanssiryhmä Soldans ja Vantaan Steinerkoulu.

Odotetut keskiaikamarkkinat levittäytyvät hiekkakentälle. Kojuilta löydät uniikit keskiaikaistyyliset sisustus-, lahja- ja käyttöesineet. Myynnissä on myös erilaisia herkkuja ja satokauden tuotteita.

Päivän ohjelmaan kuuluu myös Buhurt-taistelunäytöksiä ja pehmomiekkailua. Kirkossa soi keskiaikainen musiikki. Keskiaikaopastuksilla sekä luennoilla voit oppia uutta menneisyydestä.

Päivän ohjelman löydät kokonaisuudessaan täältä: https://www.helsinga.fi/ohjelma/ohjelma-2021/

Koronatilanteen vuoksi tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen: https://www.helsinga.fi/ilmoittautuminen/.

Osana terveysturvallista vierailua vierailijoita pyydetään käyttämään kasvomaskia ja huolehtimaan turvaväleistä myös jonottaessa ja esitysten yhteydessä. Ohjeet turvalliseen vierailuun Helsingan keskiaikapäivässä löydät täältä: https://www.helsinga.fi/info/turvallisesti-yhdessa/

Tapahtuman järjestävät Vantaa-Seura, Tikkurilan seurakunta ja BRQ Vantaa Festival. Tapahtumaa tukevat Vantaan kaupunki, Helsingestiftelsen sr sekä Uudenmaan rahasto.

Julkaistu: 10.8.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter