Tehosterokotuksen aikaistaminen on mahdollista Vantaalla

Vantaalaiset voivat tarvittaessa aikaistaa toista koronarokotusta aikaisemmasta 12 viikosta 8 viikkoon. Biontech-Pfizerin Comirnatyn tehosterokotteen voi ottaa 8–12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Aikoja aikaistettuun tehosterokotukseen on saatavilla rajoitetusti.

Ajan pystyy siirtämään kätevimmin verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi. Sivuilla on ohje, miten varatun ajan voi siirtää. Valitettavasti ajanvarausjärjestelmän teknisistä rajoitteista johtuen aikaa ei pysty siirtämään toiseen rokotuspisteeseen eikä edes toiselle tiimille/listalle saman rokotuspisteen sisällä. Toivomme, että valitset jonkin tarjolla olevista ajoista tai vaihtoehtoisesti palaat myöhemmin katsomaan, onko sinulle vapautunut uusia aikoja.

Vapaat rokotusajat päivittyvät sitä mukaa, kun aikoja siirretään, perutaan tai lisätään. Ruuhkaa voi esiintyä, joten olethan kärsivällinen ja yritä tarvittaessa seuraavana päivänä uudelleen.

Rokotusajan voi myös siirtää soittamalla koronarokotusten 09 5844 3030 (ma-pe klo 8-16). Ajanvarauksessa on takaisinsoittojärjestelmä ja asiakkaalle soitetaan takaisin. Huomioithan, että puhelinpalvelu voi ruuhkautua, mikäli kysyntää on paljon.

Koronarokotteiden antovälisuositus on Suomessa 8–12 viikkoa. Tehosterokote kannattaa silti mieluiten ottaa 12 viikon aikavälillä. Suositus perustuu siihen, että pidemmän rokotusvälin on osoitettu parantavan rokotuksen tehoa ja suojan kestoa.

Lisätietoa koronarokotuksesta: https://www.vantaa.fi/koronarokotukset

Julkaistu: 20.7.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter