Tuleva remontti on vaikuttanut vaalijärjestelyihin Kilterin koulun äänestyspaikalla

– tilat siivotaan lauantain aikana

Kilterin koulu on yksi Vantaan varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikoista. Koululla alkaa kesällä remontti, jonka valmistelut ovat vaikuttaneet kuntavaalien äänestyspaikkana käytettäviin tiloihin. Tilat siivotaan huolellisesti ennen huomista vaalipäivää.

Vantaan vaalijärjestelyissä kaikkien äänestyspaikkojen turvallisuutta on harkittu tarkkaan. Ennen kaikkia vaaleja Vantaan vaalitoimisto ja kaupunkiympäristön toimiala myös tarkistavat, ettei suunniteltuihin äänestyspaikkoihin ole tulossa remontteja vaaliajankohtina. Suuressa organisaatiossa tieto mahdollisista muutoksista ei kuitenkaan valitettavasti aina tavoita kaikkia kaupungin toimijoita. Kilterin koulun tulevan remontin valmistelut tulivat vaalitoimiston tietoon vasta äskettäin.

Tulevan remontin valmistelut ovat vaikuttaneet tilojen yleissiisteyteen, ja tiloissa on säilytetty jonkin verran remonttiin liittyviä muuttolaatikoita ja huonekaluja. Vaalipäivänä äänestäjät liikkuvat koulun aulassa ja ruokalassa, jotka siivotaan ja tyhjennetään viimeisistäkin ylimääräisistä tavaroista ennen vaalien alkamista. Aiemmin suunnitellut vaalijärjestelyt voidaan toteuttaa tiloissa suunnitellusti ja terveysturvallisesti.

Julkaistu: 12.6.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter