Apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä jää eläkkeelle

Henkilökuva Hannu Penttilästä

Vantaan kaupunkiympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä siirtyy eläkkeelle 1.9.2021.

Hannu Penttilän kausi Vantaalla alkoi historiallisesta kesästä 2015, jolloin kehärata aloitti liikennöintinsä ja Kivistössä vietettiin valtakunnallisia asuntomessuja. Kehärata siivittikin Vantaan useiden vuosien ajaksi ennennäkemättömälle kasvu-uralle tuoden työpaikkoja, asumista ja palveluja. Vuodet ovat olleet antoisia ja työntäyteisiä.

- Minulla on ollut ilo yhteistyössä Vantaan henkilöstön ja monien kumppaneiden kanssa kehittää tätä kaupunkia monipuolisesti: aina Tikkurilankosken padon purkamisesta Aviapoliksen lentokenttäkaupungin edistämiseen ja uuden yleiskaavan valmistumisesta lukuisten koulujen ja päiväkotien rakentamiseen saakka, Penttilä kuvailee.

Penttilän kausi päättyy toisella tapaa historiallisen ajanjakson jälkeen. Koronasta huolimatta moni hanke on edennyt suunnitellusti, mutta esimerkiksi Aviapoliksen kohdalla koronan talousvaikutukset ovat tienneet aikalisää. Tuleva ratikan reitin varsi kiinnostaa kuitenkin jo sijoittajia.

- Ratikka on hanke, jolla Vantaa rakentaa tulevaisuuttaan raiteiden ääreen ja kasvattaa kestävää kaupunkia joukkoliikenteen varaan.

Ennen Vantaa-vuosiaan ensi keväänä 68 vuotta täyttävä Hannu Penttilä on toiminut muun muassa Helsingin apulaiskaupunginjohtajana (2008-2015), YTV:n yhteistyöjohtajana (2004-2008) ja Hämeen liiton maakuntajohtajana (1998-2003). Kuntapolitiikassa Penttilä on toiminut Espoossa: luottamushenkilönä (1978-1998) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajana (1993-1994).

Kaupunkiympäristön toimiala Vantaalla vastaa kaupunkirakenteen ja ympäristön, katujen ja puistojen sekä toimitilojen ja kiinteistöjen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä, hallinnasta ja hoidosta.

Kaupunginhallitukselle esitetään 15.6. kokouksessa viran julistamista haettavaksi kesälomakauden jälkeen, elo-syyskuussa. Uuden apulaiskaupunginjohtajan valinta voisi tällöin tulla aikaisintaan lokakuussa kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Julkaistu: 9.6.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter