Kestävyyskierros painottuu syksyyn – päätöslajiksi sauvajuoksu

juoksijoita maratonilla
Vantaan Maratonin puolimatka kuuluu tämän vuoden kestävyyskierrokseen.

Vantaan kestävyyskierroksen startti lykkääntyy koronatilanteen vuoksi heinäkuulle, mutta kierros pyritään loppukesän ja syksyn aikana viemään läpi täysimääräisenä viiden lajin kokonaisuutena.

Uutena lajina ja peruuntuneen hiihdon korvaajana Vantaan Hiihtoseura tuo kierrokselle sauvajuoksun, jonka on määrä toimia kisasarjan päätöstapahtumana 23.10.2021.

”Sauvajuoksu on aika uusi laji, joka on tavallista juoksua nivelystävällisempi, koska sauvat ottavat vastaan muun muassa polviin kohdistuvaa iskutusta. Vastaavasti hauikset ja ojentajat saavat kyytiä, aivan kuten hiihdossa. Jos hyvin käy, sauvajuoksu kisataan pienessä valkoisessa härmässä ja se toimii hyvänä starttina lähestyvään hiihtokauteen”, kuvailee Vantaan Hiihtoseuran Satu Kalajainen uutta lajituttavuutta ja lisää, että seura järjestää syksyllä sauvaliikuntakoulun, jossa sauvajuoksusta pääsee jyvälle.

Kestävyyskierroksen ohjelma vuonna 2021 näyttää siis tältä (järjestäjätiimi pidättää oikeuden muutoksiin, joista tiedotetaan välittömästi niistä päätettäessä):

• Seutulan kierros, 108 km, 11.7.2021 (maantiepyöräily)
• Vantaa Triathlon -perusmatka 22.8.2021 (triathlon)
• Vantaa Off-trail Challenge 26.9.2021 (suunnistus)
• Vantaan Maraton -puolimaraton 9.10.2021 (maantiejuoksu)
• Vantaan Sauvajuoksu – Nordic Running 23.10.2021 (sauvajuoksu maastossa)

Nyt on hyvä hetki tehdä vuoden paras päätös ja ilmoittautua mukaan kestävyyskierrokselle! Edulliseen 195 euron yhteishintaan saat osallistumisoikeuden viiteen hienoon ja hyvän fiiliksen kestävyysurheilutapahtumaan. Vantaan kaupunki palkitsee naisten ja miesten sarjojen parhaat urheilijat rahapalkinnoin, ja jokainen vähintään neljässä osakilpailussa maaliin selvinnyt saa osallistujamitalin ja t-paidan.

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 30.6. asti. Jos kestävyyskierros joudutaan perumaan, rahat palautetaan ilmoittautuneille täysimääräisesti.

Ilmoittautumaan pääset osoitteessa https://kestavyyskierros.tapahtumiin.fi

Lisätietoa kestävyyskierroksen kotisivuilla.

Julkaistu: 27.4.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter