Kaivokselan ja Lehtikuusen kouluissa tehdään Covid-19-seulonnat

Lehtikuusen koulussa on maaliskuun aikana todettu yhteensä 27 ja Kaivokselan koulussa 13 koronavirustartuntaa. Osa koulujen oppilaista ja/tai henkilökunnasta on altistunut tartunnalle. Lehtikuusen koulu on yhtenäiskoulu Itä-Vantaalla ja Kaivokselan koulu on Länsi-Vantaalla sijaitseva alakoulu.

Altistuneet henkilöt kartoitetaan ja heidät asetetaan karanteeniin, kunnes heillä ei enää ole sairastumisriskiä. Lisäksi kaikki altistuneet ohjeistetaan menemään koronavirustestiin oireista riippumatta. Altistuneita tiedotetaan asiasta erikseen.

Tartuntoja on todettu useilla eri luokka-asteilla. Suurin osa tartunnoista on todettu alakouluikäisillä. Kaikkien tartuntojen välillä ei ole selkeitä yhteyksiä. Osa tartunnoista on todettu henkilöillä, jotka ovat olleet karanteenissa aiemman altistuksen perusteella. Osa tartunnoista on todennäköisesti peräisin muualta kuin koulusta. Kaikkien tartunnan saaneiden kohdalla ei ole tapahtunut altistumisia koulussa.

Koulujen tilanteen vuoksi Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö on päätynyt suorittamaan kouluissa seulonnat. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkia Kaivokselan koulun oppilaita ja henkilökuntaa sekä kaikkia Lehtikuusen koulun tiloissa viimeisen kahden viikon aikana oleskelleita oppilaita ja henkilökuntaa suositellaan menemään koronavirustestiin oireista riippumatta..

Seulottavat ovat saaneet toimintaohjeet.

Hidasta epidemiaa!

Epidemian hidastamiseksi on nyt tärkeää, että kaikki

  •  noudattavat yleisiä ohjeita hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta
  •  vähentävät lähikontaktien määrä ja huolehtivat turvaväleistä
  •  käyttävät maskeja maskisuositusten mukaisesti
  •  jäävät heti kotiin ja hakeutuvat testiin, mikäli ilmenee vähääkään koronavirukseen viittaavia oireita

Ajan voi varata sähköisesti Koronabotista tai koronaneuvontapuhelimesta arkisin klo 8–18 ja viikonloppuisin klo 9–18, p. 09 839 50070. Tulosta odottaessasi pysy kotona.

Tietoa koronaviruksesta Vantaan verkkosivuilla: Tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä
Tietoa koronaviruksesta THL:n verkkosivuilla: Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus

Julkaistu: 1.4.2021 
(muokattu: )