Olisiko sinulla paikka sydämessäsi vammaiselle henkilölle tai ikäihmiselle – lähde perhehoitajaksi!

Jos koet haluavasi auttaa vammaisia tai ikääntyneitä ihmisiä kodinomaisessa ympäristössä, hae mukaan maaliskuussa alkavaan ennakkovalmennukseen. Sinulle tarjotaan tietoa ja kattava perehdytys, joten pääset toimintaan mukaan helposti.

Perhehoidolla tarkoitetaan osa- tai ympärivuorokautista huolenpitoa, joka järjestetään perhehoitajan tai hoidettavan asiakkaan kotona. Tarkoituksena on tarjota vammaisille tai ikääntyneille ihmisille yksilöllistä, heidän tarpeiden mukaista hoitoa ja tukea arjen elämiseen. Toisaalta perhehoidolla voidaan myös tarjota omaishoitajille vapaapäivä.

-Perhehoitajaksi voi ryhtyä kuka tahansa, jolla on kiinnostus toimia vammaisten tai ikäihmisten parissa ja osaa tukea hyvää elämää. Edellytämme myös, että ihminen on sitoutunut tehtävään ja pystyy pitämään läheisten kanssa yhteyttä ja tekemään yhteistyötä, kertoo Vantaan vammaisasiainkoordinaattori Sanna Kytölä.

Perhehoitajana sinulla on mahdollisuus edistää asiakkaan perusturvallisuuden tunnetta ja läheisiä ihmissuhteita. Käytännössä perhehoitajana pääset auttamaan ja tukemaan yhden tai useamman asiakkaan hyvinvointiin ja toimintakykyyn liittyvissä asioissa. Toimintaa tehdään aina voimavaralähtöisesti.

Ennakkovalmennuksesta tukea ja tietoa perhehoitajuudesta

Perhehoitajaksi voi ryhtyä lyhyt- tai pitkäaikaisesti. Jos kiinnostuit lähtemään toimintaan mukaan, Vantaan kaupunki järjestää̈ seuraavan ennakkovalmennuksen maalis-huhtikuun 2021 aikana. Valmennukseen sisältyy yhteensä̈ 6 tapaamiskertaa, joihin voi osallistua myös etänä.

-Valmennus antaa tietoa perhehoitajuudesta ja tukee tekemään tietoisen päätöksen perhehoitajaksi ryhtymisestä. Valmennuksesta saa tietoa Vantaan kaupungin vanhus- ja vammaispalveluiden perhehoidon toimintatavoista sekä tuesta, jota perhehoitaja saa perhehoidon aikana, kertoo Kytölä.

Perhehoidosta tehdään toimeksiantosopimus kunnan ja perhehoitajan välille, mutta kyseessä̈ ei ole työsuhde. Tehtävästä̈ maksetaan palkkiota ja kulukorvausta.

Lue lisää nettisivuiltamme ja täytä hakemus täältä. Valitut hakijat haastatellaan ennen ennakkovalmennuksen alkamista. Hakuaika päättyy 19.2.2021.

Julkaistu: 22.1.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter