Kevään Taide, elämä, filosofia –luentosarja pidetään maksuttomana verkkokurssina

Yksityiskohta Delascon teoksesta Marilyn.

Luentosarjassa heittäydytään taiteen perinteisiin filosofisiin kysymyksiin. Verkkokurssille osallistuminen on maksutonta.

Onko kauneus taiteen päämäärä? Kuka on taiteilija? Voiko taidetta arvottaa? Kevään uudessa luentosarjassa tutkitaan taiteen lähtökohtia ja taidefilosofisia kysymyksiä eri näkökulmista käytännönläheisesti. Luennoilla perehdytään taidefilosofisiin, yhteiskunnallisiin ja poliittisiin näkökulmiin, jotka ympäröivät taidetta.

Luennoitsijana on Ville Pellikka (KuM) . Tule mukaan pohtimaan, kyselemään ja kommentoimaan - tai vain kuuntelemaan.

Luentosarja järjestetään pandemiarajoitusten vuoksi verkkokurssina. Osallistuminen on maksutonta. Mukaan voi ilmoittautua myös luentojen jo alettua, mikäli kurssilla on vielä tilaa.

Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen arja.keranen@vantaa.fi. Lähetämme ilmoittautuneille vahvistuksen ohjeineen.

Luentosarjan järjestää Vantaan kulttuuripalvelut.

Taide, elämä filosovia -luentosarja Vantaan tapahtumakalenterissa.

Kevään 2021 teema: MINUN TAIDEFILOSOFIANI

1. Ke 3.2. klo 18-19.30 Mitä kauneus on ja onko se taiteen päämäärä?

Luennolla perehdymme kauneuteen ja sen olemukseen eri näkökulmista. Luennolla tutkitaan taidefilosofian ja eri ajattelijoiden näkemyksiä sekä näihin näkemyksiin liittyviä mahdollisuuksia taiteen näkökulmasta.

2. Ke 17.2. klo 18-19.30 Mitä taide on?

Mitä taide on ja mitä se ei ole? Luennolla etsitään vastauksia näihin kysymyksiin eri ajattelijoiden näkemyksiä reflektoiden. Samalla pohditaan näkökulmien vaikutusta taiteen ja taideteoksen olemukseen.

3. Ke 3.3. klo 18-19.30 Kuka on taiteilija ja mikä on taiteen yhteiskunnallinen rooli?

Taiteilijan ja taiteen yhteiskunnalliset roolit ja funktiot ovat mielenkiintoisia keskustelun ja pohdinnan aiheita. Tällä luennolla pyrimme tutkimaan näitä kysymyksiä ja niihin löytyviä vastauksia eri näkökulmista.

4. Ke 17.3. klo 18-19.30 Missä kulkee oikean ja väärän raja taiteessa?

Mikä on taiteen suhde etiikkaan ja moraaliin? Missä vaiheessa siirrytään taiteesta vandalismiin ja rikollisuuteen? Vai onko taide vapaa moraalisista kahleista? Luennolla pyrimme löytämään ja määrittämään taiteen suhdetta oikeaan ja väärään.

5. Ke 31.3. klo 18-19.30 Voiko taidetta arvottaa?

Mikä tekee taideteoksesta hyvän? Entä mistä tunnistaa huonon taiteen? Luennolla pyrimme löytämään näkökulmia taiteen arvottamiseen liittyviin kysymyksiin taidefilosofian ja eri ajattelijoiden esiin tuomien näkökulmien avustuksella.

Kuva: Arja-Keränen (Yksityiskohta Delascon Marilyn-teoksesta)

Julkaistu: 21.1.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter