Vantaan koronarokotukset etenevät porrastetusti

Vantaalla alettiin rokottaa viikolla 1 koronapotilaita hoitavaa hoitohenkilökuntaa ja viikolla 2 ikääntyneiden hoivakotien asukkaita ja henkilöstöä. Alustavan arvion mukaan näiden ryhmien ensimmäinen rokotuskierros on valmis viikon 3 loppuun mennessä. Tämän jälkeen siirrytään portaittain seuraavana vuorossa olevien ikääntyneiden rokotuksiin sekä toiselle rokotuskierrokselle ensimmäisenä rokotuksen saaneiden osalta.

Vantaa lähettää postitse infokirjeen koronarokotusten alkamisesta jokaiselle 70-vuotta täyttäneelle vantaalaiselle. Infokirje lähetetään porrastetusti ikäryhmittäin ja ensimmäisenä kirje lähetetään yli 80-vuotiaille vantaalaisille. Kirjeestä löytyy tietoa mm. koronarokotusten ajanvarauksesta sekä aikataulusta. Ensimmäiset kirjeet lähetetään tällä viikolla.

Rokotusten alkamisesta tiedotetaan myös paikallismedioissa kuten Vantaan Sanomissa ja ajankohtaista tietoa löytyy myös osoitteesta: www.vantaa.fi/koronarokotukset

Ajanvaraus koronarokotuksiin

Väestörokotusten alkaessa kuntalainen voi varata rokotusajan ensisijaisesti sähköisestä koronarokotusten ajanvarausjärjestelmästä tai erillisen ajanvarausnumeron kautta. Ajanvaraus aukeaa viikolla 4. Tällä hetkellä rokotusaikoja voi varata vain viikoksi eteenpäin. Apotin Maisa-sovelluksen kautta aikaa rokotuksiin ei voi varata.

Kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotihoidon käynneillä, kun käyttöön saadaan näihin rokotuksiin soveltuvaa rokotetta. Mahdollinen ajankohta on helmikuussa. Kotihoidon asiakkaan ei tarvitse itse varata aikaa rokotukseen, vaan kotihoidon työntekijä sopii asiakkaan kanssa rokotuksesta.

Rokotusten sujuvoittamiseksi suositellaan, että mahdollisimman moni varaisi rokotusajan heti, kun oman ikäryhmän rokottaminen alkaa. Mikäli rokotusaikaa ei jostain syystä pääse heti varaamaan, on se kuitenkin mahdollista varata myöhemminkin.

Vantaa saa tällä hetkellä 1000-1500 rokotetta viikossa. Tarkempia rokotusaikatauluja päivitetään aina, kun saadaan ajankohtaista tietoa käytössä olevien rokotteiden määrästä.

Julkaistu: 19.1.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter