Tikkurilan terveysaseman putkiremontin vaikutukset toimintaan pyritään minimoimaan

Kuvituskuva Tikkurilan terveysasema yöllä

Tikkurilan terveysaseman kiinteistön vesijohto- ja viemärijärjestelmistä pääosa saneerataan helmikuun ja elokuun 2021 välisenä aikana.

Terveysasema on toiminnassa koko työmaan ajan, joten kulkureittejä ja toimintoja joudutaan siirtelemään korjaustöiden edetessä. Opasteilla ja Vantaan kaupungin nettisivuilla kerrotaan asiakkaille työmaan aikaisista kulkureiteistä ja muista vaikutuksista.

- Saneerauksen ajankohta on välttämätön koronatilanteesta huolimatta. Toistuvat vesi- ja viemärivahingot sekä haittaavat toimintaa että teettävät jatkuvia korjauskustannuksia, toteaa terveyspalvelujen johtaja Piia Vuorela.

Työt alkavat muun muassa työmaan suojauksilla 18.1.2021. Valmista pitäisi olla 31.8.2021.

Saneeraus koskee pääosin terveysaseman vanhempaa, vuonna 1972 rakennettua osaa Unikkotien ja Vehkapolun puolella.

Saneerauksessa käyttövesiputket uusitaan ja viemäriputket uusitaan tai sukitetaan. Myös sprinkleriputkiston runkoputkistoa autohalleissa uusitaan ja kiinteistön ilmanvaihtojärjestelmä puhdistetaan.

Vaikutukset toimintaan

Tavoitteena on, että töiden eteneminen häiritsisi asiakkaille näkyvää toimintaa mahdollisimman vähän. Kulkureiteissä ja muissa järjestelyissä otetaan huolellisesti huomioon koronatilanteen aiheuttamat turvallisuusohjeet.

Terveysaseman tilat mahdollistavat sen, että vastaanottohuoneita saadaan sisäisesti järjesteltyä jonkin verran. Diabetesyksikölle ja perhesuunnitteluneuvolalle etsitään väistötiloja.

Rakennuksessa on toimintoja, joita ei voida helposti siirtää, kuten hammashuolto, fysioterapian allastoiminta ja ryhmätoiminnot sekä HUS Kuvantamisen toiminta. Näiden tilojen saneeraus pyritään keskittämään kesälle, jolloin häiriö olisi mahdollisimman vähäistä. Joitakin näistä toiminnoista voi olla tarpeen siirtää muualle lyhytaikaisesti. Myös 4. kerroksen ravintolatoimintaan tulee käyttökatko.

Terveysaseman saneerauksen toteuttaa Neloset-yhtiöt.

- Putkisaneeraus pystytään tekemään, vaikka toiminta on käynnissä. Huonevaihdokset, pölyntorjunta, käyttökatkokset, kulkureittien muutokset ja muut toimenpiteet suunnitellaan huolellisesti, toteavat saneerauksen valvonnasta ja suunnittelusta vastaavat päävalvoja Kyösti Koponen Rakennuttajapalvelut KOKRa Oy:stä ja pääsuunnittelija Arto Jääskeläinen Insinööritoimisto FIN-LVI Oy:stä.

Kiinteistöosakeyhtiö Tikkurilan terveysasemasta Vantaan kaupunki omistaa 60 % suoraan ja 10 % tytäryhtiöidensä kautta. Putkisaneerausurakan arvo on noin 1,5 miljoonaa euroa.

Urakoitsijana toimivat Rakennus-neloset Oy ja LVI-neloset Oy. Rakennuttamisesta vastaa Rakennuttajapalvelut KOKRa Oy, pää- ja LVI-töiden suunnittelusta vastaa Insinööritoimisto Fin-LVI Oy ja rakennussuunnittelusta Raksystem Oy.

Tikkurilan terveysaseman saneerausalue

Tikkurilan terveysaseman putkisaneerausalue

Julkaistu: 21.12.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter