Myyrmäen keskustan työmaat sulkivat Myyrmäenraitin – korvaava yhteys pidetään kunnossa läpi talven

Myyrmäen keskustassa, Paalutorin pohjoispuolella rakennetaan uusia asuinkerrostalokortteleita. Korttelit rakentuvat vaiheittain lähivuosien aikana ja työmaat ovat käynnissä niitä halkovan vilkkaan kevyen liikenteen yhteyden, Myyrmäenraitin, molemmin puolin.

Rakentamisen käynnistyttyä syyskuussa, sekä Vantaan kaupunki että alueella ensimmäistä keskustakorttelia rakentava Fira saivat runsaasti palautetta kevyen liikenteen reittien järjestämisestä ja puutteellisesta opastuksesta alueella. Laajasta työmaa-alueesta johtuen lähimmät esteettömät Myyrmäenraitin korvaavat kevyen liikenteen yhteydet kulkivat etäältä.

Toimijat yhteistyössä ovat nyt toteuttaneet yhden korvaavan reitin lisää. Reitti kulkee Paalukylänpuistossa ja sivuaa suljettua Myyrmäenraittia. Tämä väliaikainen reitti palvelee arviolta ainakin seuraavan vuoden ajan, minkä jälkeen kevyen liikenteen yhteyksiä järjestellään uudelleen. Kivituhkapintainen reitti pidetään kunnossa myös talvella: sitä hiekoitetaan ja aurataan tarpeen mukaan. Reitille on myös toteutettu valaistus ja alueelle on toimitettu opastauluja, jotka kertovat kevyen liikenteen yhteyksistä.

Keskustakortteleiden rakentaminen vaikuttaa myyrmäkeläisten arkeen pitkään. Myyrmäenraitti pysyy suljettuna sitä ympäröivien työmaiden kohdalta useamman vuoden. Viimeiset keskustakorttelit valmistuvat arviolta vuonna 2025. Alueelle rakennetaan kolmeen kortteliin yhteensä noin 600 asuntoa, kivijalkaliiketiloja ja asumista palvelevia yhteistiloja.

Vantaan kaupunki ja keskustakortteleita toteuttavat rakennusliikkeet koostavat ajankohtaista tietoa keskustan rakentamisen vaiheista verkkosivulle www.vantaa.fi/myyrmaenkeskusta .


Julkaistu: 29.10.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter