Vesikatko ja vesijohtojen klooraus Tuomikujalla

Vedenjakelu on katkaistu ja vesijohtoja kloorataan osoitteessa Tuomikuja 1-13. Häiriötilanne koskee 18 kiinteistöä. Väliaikainen vedenjakelupiste on Tuomikujalla.

Vedenjakelu keskeytyi, kun tonttiviemäri ja vesijohto rikkoutuivat Tuomikujan runkovesijohdon vuotokorjauksen kaivutöissä. Jätevettä ei ole päässyt kiinteistöille, mutta vesijohdot desinfioidaan varmuuden vuoksi klooraamalla. Vesikatkon aikana runkovesijohto ja kiinteistöjen tonttijohdot kloorataan. Kloorauksen jälkeen astuu voimaan hanaveden keittokehotus.

Arvio kloorauksen kestosta:

  • alkaa: 22.10.2020 klo 11.30
  • päättyy (arviolta): 23.10.2020 klo 13.00.

Tehokloorauksen aikana kloorattua vettä ei saa käyttää muuhun kuin WC:n huuhteluun. Kloorattua vettä ei pidä juoda eikä käydä suihkussa mahdollisten ärsytysoireiden vuoksi. Asukkaita kehotetaan juoksuttamaan asuntojensa hanoja niin, että kaikista hanoista tulevassa vedessä on selkeästi havaittava kloorin haju.

Kloorauksen päätyttyä putkisto huuhdellaan. Asukkaiden tulee juoksuttaa hanoja niin, että kloorattu vesi poistuu kiinteistöjen putkista. Huuhtelun jälkeen HSY ottaa vesinäytteet veden laadun varmistamiseksi.

Tämä ohje on voimassa toistaiseksi. HSY antaa uudet ohjeet 23.10.2020 kello 13.00.

Pahoittelemme häiriötä.

Julkaistu: 22.10.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter