Poikkeustila toi uudenlaisia työtehtäviä: ”Vaatii paljon, mutta myös antaa valtavasti”

Koronan aiheuttama poikkeustila vaikuttaa useiden ihmisten työhön. Myös eri puolilla Vantaata on viime viikkoina totuteltu uudenlaiseen työarkeen ja väliaikaisiin työtehtäviin.

Kun kaupungin työpisteitä suljetaan ja osa henkilöstöstä jää ilman tehtäviä, siirretään työntekijöitä mahdollisuuksien mukaan lisätekijöitä kaipaaviin palveluihin. Näitä siirtoja organisoimaan on avattu resurssikeskus. Senni Tolvanen on yksi resurssikeskuksen kautta uusiin tehtäviin hypänneistä. Kun Sennin työt päiväkodissa vähenivät, siirtyi hän kolme viikkoa sitten lisäkäsipariksi vanhustenkeskukseen.

− Siirto sujui helposti ja vauhdikkaasti. Esimieheni kyseli olisiko vapaaehtoisia siirtymään hoitoyöhön. Ajattelin että miksei. Tärkeintä, että töitä on, Senni kertoo.

Sennin työpäiviin on kuulunut monipuolisesti hoitotyössä avustamista. Alkuun väliaikainen tehtävä jännitti, sillä aikaisempaa kokemusta vastaavasta ei ollut. Jännittäminen osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä uudet työkaverit ottivat Sennin hyvin vastaan ja opastivat työhön kädestä pitäen.

− Ensimmäisen viikon kuljin hyvin tiiviisti porukan mukana perehdytyksessä. Sitten pikkuhiljaa olen päässyt tekemään jo itsenäisestikin, kun tilanteet ja ihmiset ovat tulleet tutuiksi.

Uusia mahdollisuuksia

Kokonaan uuteen hyppääminen lyhyellä varoitusajalla vaatii paljon, mutta myös antaa valtavasti. Senni näkeekin väliaikaisissa tehtävissä oivan ammatillisen kehittymisen mahdollisuuden.

− Olen jo nyt saanut useita ahaa-elämyksiä, joita voin varmasti hyödyntää jatkossa työssäni päiväkodissa. Sellaisia tavallaan pieniä asioita, joihin ei ole aikaisemmin kiinnittänyt huomiota, mutta jotka ovat kuitenkin tärkeitä, Senni pohtii.

− Olen päässyt tapaamaan monta uutta ihmistä. Erityisen kiehtovia ovat kohtaamiset asukkaiden kanssa. Tykkään historiasta, ja täällä olen kuullut monta mielenkiintoista tarinaa.

Muille uusiin tehtäviin siirtyville Senni lähettää paljon tsemppiä.

− Positiivisella ja reippaalla asenteella pääsee pitkälle. Rohkeasti vaan kiinni uusiin tehtäviin ja uuteen työporukkaan. Ei ketään jätetä yksin!

Lue myös nämä

***

Tarinoita Vantaalta – kiinnostavia urapolkuja, rohkeita oman tiensä kulkijoita sekä monenlaisia kutkuttavia kertomuksia Suomen neljänneksi suurimmasta kaupungista.

Julkaistu: 15.4.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter