Etäopetuksessa olevien lasten ja nuorten lounaspakettien kysyntä yllätti odotukset

Vantaan kaupunki jakaa tiistaisin ja torstaisin lounaspaketteja etäopetuksessa oleville esiopetuksen lapsille sekä peruskoulun oppilaille. Toimintaa kehitetään ensimmäisestä jakelupäivästä saatujen kokemusten perusteella.

- Jako sujui eilen pääosin erinomaisesti, ja useat paketin hakeneet huoltajat ilahtuivat paketin sisällöstä. Olemme saaneet hyvää palautetta myös käytännön järjestelyistä jakelupisteillä. Meille on tärkeää, että jakelu voidaan toteuttaa niin, että tartuntariski on minimoitu, kertoo perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo ensimmäisen päivän tunnelmia.

Lounaspakettien jakelu on tarkoitettu perheille, jotka kokevat sitä tarvitsevansa. Ensimmäisellä jakelukerralla lounaspaketit loppuivat seitsemässä jakelupisteessä, eivätkä kaikki pakettia noutamaan tulleet sitä saaneet.

- Valitettavasti etukäteen oli vaikea arvioida, kuinka paljon paketteja haetaan ja lounaspakettien kysyntä yllätti meidät. Lisäämme kuitenkin nyt heti pakettien määrää tarpeen mukaan, joten seuraavalla kerralla jaossa on enemmän paketteja. Tarkoituksena on, että niitä riittää kaikille tarvitseville, kertoo Kalo.

Lapsen tai nuoren huoltaja voi hakea lounaspaketin jakelupisteestä kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin klo 15.00-17.30. Ensi viikolla pääsiäisestä johtuen lounaspaketteja jaetaan ainoastaan tiistaina 7.4. Lounaspaketti on tuolloin normaalia suurempi ja sisältää useamman päivän lounaan.

Ensimmäiseltä jakelukerralta saadun palautteen perusteella Pähkinärinteessä jakelu siirretään aamu- ja iltapäivätoiminnan tiloista Pähkinärinteen koulun tiloihin.

Lue Vantaan kaupungin tiedote 31.3.2020: Kaupunki jakaa lounaspaketteja esiopetuksen ja peruskoulun etäopetuksessa oleville lapsille ja nuorille

Julkaistu: 3.4.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter