Järjestöt voivat nyt hakea avustusta alueellisen hyvinvoinnin tukemiseen

Kuvituskuva. Kuva: Joel Haapamäki

Vantaa jakaa avustuksina 200 000 euroa yhteisöille ja järjestöille, jotka haluavat edistää asukkaiden hyvinvointia Havukoskella, Hakunilassa, Mikkolassa, Martinlaaksossa tai Länsimäessä.

Avustushaulla Vantaa kutsuu järjestöt mukaan myönteisen erityiskohtelun ohjelman toteutukseen. Myönteisen erityiskohtelun toimintaohjelman tarkoitus on vähentää hyvinvointieroja kohdentamalla resursseja ja tukitoimia sinne, missä tuen tarve on tavallista suurempi.

Vantaan kaupunginhallituksen avustusta myönnetään nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseen, kotoutumisen, yhteisöllisyyden, osallisuuden ja turvallisuuden vahvistamiseen. Avustuksella voidaan rahoittaa esimerkiksi alueiden eri ihmisryhmien välisiä kohtaamisia ja vuorovaikutusta edistäviä toimenpiteitä, harrastustoimintaa, kuten liikuntaa ja kulttuuria sekä asukkaiden yhdessä toteuttamia yhteisöllisiä tapahtumia.

Avustusta voivat hakea vakiintuneet, vähintään vuoden toimineet yhdistykset, yhteisöt tai järjestöjen yhteistoimintaryhmät, joiden toiminta kohdentuu vantaalaisiin. Avustusta voi hakea 3.12.2019 saakka. Yhdelle järjestölle myönnettävä avustus on enintään 50 000 euroa. Avustus on kertaluonteinen ja käytettävä vuosien 2019–2020 aikana.

Tarkemmat ohjeet avustuksen hakemiseen sekä sähköinen hakulomake löytyvät osoitteesta vantaa.fi/avustukset.

Lue lisää myönteisen erityiskohtelun toimintaohjelmasta.

Uutista muokattu 12.11.2019: Otsikko ja ingressi muotoiltu uudelleen.

Julkaistu: 12.11.2019 
(muokattu: )