Asukkaita Mikkolan asukasfoorumissa

Mikkolan asukasfoorumissa keskusteltiin kotikulmien asioista

Syksyn asukasfoorumi keräsi tiistai-iltana Mikkolan koulun ruokalan täyteen asukkaita keskustelemaan alueen ajankohtaisista asioista. Mikkolalaisia puhuttivat monet aiheet sisäilmasta ja uimahallista liikenteeseen ja puistoihin. Asukasfoorumia oli mahdollista seurata myös Vantaa-kanavan kautta.

Asukasfoorumin alussa puhunut kaupunginjohtaja Ritva Viljanen totesi Vantaan kasvun jatkuvan. Vuoden 2020 lopulla vantaalaisia on arviolta lähes 240 000.
- Kasvava väestö tarkoittaa uusien palveluiden ja tilojen tarvetta, kun esimerkiksi lasten määrä päiväkodeissa ja kouluissa kasvaa yhteensä 600 lapsella. Investointeja tehdään ensi vuonna 149 miljoonalla eurolla, joista esimerkiksi Leppäkorven koulun laajennus on yksi isoimmista, Viljanen totesi.

Ritva Viljanen kertoi, että kaupungilla on paljon meneillään erilaisia asioita Mikkolan ja Matarin alueella. Maarukan päiväkotiin on tulossa upea uusi piha. Kouluissa on käynnistynyt maksutonta kerhotoimintaa. Marsinpuistossa ja Tervahaudanpuistossa on tehty perusparannukset. Alueen viihtyisyyttä on parannettu katutaiteella ja liikenneturvallisuutta lisätty nopeusnäyttötauluilla.
- Marsinkujalle avattu asukastila on saanut hyvä vastaanoton. Tila on toistaiseksi auki tiistaisin ja perjantaisin ja selvitämme parhaillaan minkälaisia toiveita ja tarpeita tilan suhteen täällä on. Yhteinen pöytä toimittaa tilaan aamupalaa, ja nämä yhteisöaamiaiset ovat olleet suosittu juttu. Tilassa on jumppahetki, käsityökerho ja tänään toimintansa aloittanut Enter ry:n digineuvonta, Viljanen kertoi.

Loppuillasta asukkaat esittivät kaupungin asiantuntijoille kysymyksiä, joiden aiheet risteilivät Mikkolan koulun sisäilmasta, Saturnuksenrinteen hulevesien hallinnasta ja Koillis-Vantaan uimahallin aikataulusta kotihoidon resursseihin ja Kehä 4:n suunnittelun vaikutuksiin alueella. Toiveita esitettiin mm. Kaakkoisväylän liikennevalvonnasta, roskiksista ja kierrätyspisteistä, tiheämmistä bussivuoroista sekä Saturnuksenpuiston kunnostuksesta.

Myös alueen turvallisuus puhutti. Komisario Jarmo Ojala kertoi Mikkolan alueen rauhoittuneen vuosien saatossa.
- Häiriökäyttäytymistä on vain vähän, poliisin tehtävät painottuvat liikenteeseen. Muutenkaan Vantaalla ei ole yhtään erityisen levotonta aluetta. Hälytystehtävät painottuvat radanvarsien alueelle, Ojala sanoi.

Vantaan kaupungin asukasfoorumeissa kaupunkilaisilla on mahdollisuus tavata kaupungin johtoa ja virkamiehiä sekä kertoa päättäjille toiveitaan. Avoimia asukasfoorumeita järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri alueilla ja joskus tiettyihin teemoihin liittyen. Edellinen asukasfoorumi oli keväällä Vapaalassa.

Julkaistu: 29.10.2019 
(muokattu: )