Valon Vantaa kutsuu nauttimaan vuoden hohdokkaimmasta ajasta

Valon vantaa / jouluvalot Tikkurilassa

Valon Vantaa nostaa esiin uudet ja vanhat valohelmet ympäri kaupunkia.

Valofestivaali Reflektor Korso avasi syyskuussa komeasti Valon Vantaa -kauden, ja viime viikolla juhlimme Keimolanmäkeen valmistuneen Ombran avajaisia valoisissa tunnelmissa. Valoilottelua on runsaasti myös edessäpäin: pian juhlitaan esimerkiksi Sipoonkorven sillan avajaisia.

Korsossa Urpiaisentien ja Kotkansiiven kiertoliittymässä sijaitseva Jaakko Niemelän ympäristötaideteos Downtown saa syksyn aikana uuden valaistuksen, ja Vantaan valokohteita kunnioitetaan myös kokoamalla niistä tietoa kaupungin nettisivuille. Pian kaupunkilaisten on helppo suunnata virkistävälle iltalenkille raittiin ilman ja mielenkiintoisten valokohteiden pariin.

Marrasvalot saapuvat Rajakylään

Valon Vantaasta voi nauttia myös ensi perjantaina 1.11. käynnistyvän Marrasvalot-tapahtuman myötä.

Rajakylän pientaloyhdistyksen järjestämä valotapahtuma kutsuu kaikki Pallopuistoon (Maratontie 28). Puiston leikkipaikkaa vastapäätä on esillä valotaidetta hämärän laskeutumisesta iltakymmeneen joka päivä tammikuun puoliväliin saakka.

Yleisön eteen avautuu maisema, jossa seikkailee niin valaistuja eläimiä, mielikuvitusolentoja kuin ystävällisiä kummituseläinhahmoja.

– Puistossa liikkuu paljon lapsiperheitä, joten huolehdimme siitä, etteivät hahmot ole liian hurjia, Rajakylän pientaloyhdistyksen puheenjohtaja, kuvataideopettaja Kari Saloranta naurahtaa.

– Valotapahtumamme on nyt erityisesti suunnattu lapsille ja nuorille, mutta myös aikuiset voivat toki nauttia väriloistosta. Valaistut hahmot ovat etupäässä metsäneläimiä. Osa hahmoista vaihtuu ajan kuluessa. Esimerkiksi lähellä joulua valaistujen hahmojen joukossa on jänis tonttulakissa.

Rajakylän pientaloyhdistyksellä on jo kokemusta valotapahtuman järjestämisestä. Kolme vuotta sitten järjestetty tapahtuma houkutteli Pallopuistoon lähes tuhat kävijää ja poiki paljon hyvää palautetta.

– Viimeksi mukana oli myös Rajakylän koulun oppilaita. Tällaiset tapahtumat rakentavat erinomaisesti yhteisöllisyyttä, Kari Saloranta toteaa.

Marrasvalot-tapahtuman rapu
Marrasvaloissa vastaan voi tulla vaikkapa tämä rapukaveri.

Löydä oma tapasi osallistua

Tervetuloa viihtymään Valon Vantaan tapahtumissa! Jaa myös kokemuksesi somessa tunnuksella #valonvantaa.

Jos innostut järjestämään oman – pienen tai suuren – valotempauksen kotona, töissä tai vaikkapa harrastusporukalla, kerro siitä myös muille Vantaan tapahtumakalenterissa: tapahtumat.vantaa.fi.

Tarinoita Vantaalta – kiinnostavia urapolkuja, rohkeita oman tiensä kulkijoita sekä monenlaisia kutkuttavia kertomuksia Suomen neljänneksi suurimmasta kaupungista.

Julkaistu: 28.10.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter