Svenska veckan tuo Vantaalle monipuolisen kulttuuritarjonnan

Raka bananer -lastenmusiikkiyhtye

Svenska veckan on pimeän syksyn piristys! Marraskuun ensimmäisellä viikolla vietettävä Svenska veckan tuo Vantaalle teatteriesityksiä, konsertteja sekä juhlatilaisuuksia.

Svenska veckan on kaikkien juhla! Tänä vuonna kulttuuriviikkoa vietetään Vantaalla 4-10.11 ja viikon aikana on tarjolla monipuolista ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Viikko käynnistyy Arne Alligator & Djungeltrumman -lastenkonsertilla maanantaina 4.11. klo 9.30 kulttuuritalo Martinuksella. Musiikkia perheen pienimmille on tarjolla myös perjantaina 8.11. klo 9.30 kulttuuritehdas Vernissalla kun Raka bananer -yhtye esiintyy.

Musiikin lisäksi lapsille on tarjolla myös useita ruotsinkielisiä teatteriesityksiä. Tiistaina 5.11. kl. 9.30 Lasten kulttuuritalo Toteemilla nähdään näytelmä Unda-Marinas Silverskål. Torstaina 7.11. kl. 9.30 taas vuorossa on Teater Tapirin Myrabell-esitys.

Vantaan musiikkiopisto järjestää perinteeksi muodostuneet Svenska Veckan -konsertit Maatalousmuseon Maiju-salissa tiistaina 5.11. klo 18 ja klo 19.15. Konserteissa esiintyvät Soundwaves, Äventyrskör ja Con Brio -kuorot sekä viulukvartetti Helsinge Stråkar. Lisäksi kuullaan solistisia numeroita mm. piano- ja lauluoppilailta. Molemmissa konserteissa on eri ohjelmisto.

Oiva tilaisuus päästä keskustelemaan ruotsiksi

Historiasta kiinnostuneen kannattaa heti maanantaina 4.11. klo 18 suunnata Övre Nybackaan, jossa Andreas Koivisto luennoi ruotsiksi Lillaksen kaivauksilta löytyneistä 1700-luvun ötököistä.

Perinteiseen tapaan Vantaalla juhlistetaan myös ruotsalaisuuden päivää. Svenska dagens -fest järjestetään tänä vuonna nuorisoseurantalo Helsinggårdilla keskiviikkona 6.11. klo 18.30. Juhlassa kuullaan kamarineuvos Mikael Westerbackin juhlapuhe ja nautitaan Gräsänklingen-teatteriesityksestä. Juhlassa jaetaan lisäksi Vandalax-tunnustus. Ruotsalaisuuden päivää juhlistetaan myös Västersundomin koulun kaikille avoimessa juhlatilaisuudessa tiistaina 5.11. klo 10.

Svenska veckanin aikana on myös mahdollisuus päästä keskustelemaan ruotsiksi. Tikkurilan kirjastolla järjestetään maanantaina 4.11 klo 15 ruotsinkielinen kielikahvila. Tervetuloa nauttimaan kahvista sekä mukavista keskusteluista! Torstaina 7.11. klo 10.45-12.15 puolestaan luvassa on jo perinteeksi muodostunut, omakustanteinen Lunch på svenska -tapahtuma, jossa voit nauttia lounasta ja keskustella kaupungintalolla.

Tervetuloa nauttimaan Svenska veckanista ja sen kulttuuritarjonnasta!

Koko viikon ohjelma sekä lisätietoa tapahtumista ja ilmoittautumisista löytyy svenskaveckan.fi-sivulta.

Svenska veckan on vuosittain marraskuussa järjestettävä kulttuuritapahtuma. Folktingetin koordinoimaa Svenska veckania on vietetty vuodesta 2000 lähtien.

Julkaistu: 25.10.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter