Myyrmäen palvelukeskus (nro 002251)

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 29.8.2016
Kaava tullut voimaan 9.11.2016

Asumiskeskuksen havainnekuva

Asumiskeskuksen havainnekuva. P&R Arkkitehdit Oy

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on Myyrmäen asumiskeskuksen rakentaminen (15 000 k-m2), joka sisältää hoitokodin ja palveluasumista. Samalla Myyrmäen keskustan pohjoisosan asemakaavaa ajantasaistetaan ja kaavaan lisätään Kiinteistö Oy Myyrmäen kauppakeskukselle myönnetty poikkeamislupa (kellariin kerho- ja kokoustiloja 690 k-m2).

Alue sijaitsee Myyrmäen keskustan pohjoisosassa. Aluetta rajaavat pohjoisessa Vaskivuorentie, idässä rautatie, etelässä Liesikuja ja Ruukkupolku sekä lännessä Meripihkapolku ja Ruukkukuja.

Kaava-alueella sijaitsee muun muassa vanhainkoti Myyrinkoti, kauppakeskus Isomyyri ja Ruukkukujan pysäköintitalo. Myyrinkodin itäpuoleinen kortteli on pysäköintialueena.

Asemakaavamuutoksessa autopaikkojen korttelialue ja sen viereinen yleinen pysäköintialue muutetaan sosiaalitointa palvelevien laitosten ja asuntoloiden sekä asuinrakennusten korttelialueeksi, jolle annetaan rakennusoikeus 15 000 k-m2 ja suurin kerrosluku kuusi (VI).

Samalla sosiaalista toimintaa palvelevien rakennusten kortteli (Myyrinkoti) ajantasaistetaan sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialueeksi YS. Näiden väliin saa rakentaa kävelysillan (ulokemerkintä).

Asumiskeskustontin tonttitehokkuudeksi muodostuu e = 3,53. Tontille tulisi 4 autopaikkaa. Loput autopaikat voidaan sijoittaa Ruukkukujan pysäköintitaloon.

Autopaikkojen korttelialueelle (Ruukkukujan Autopaikat Oy) lisätään korttelinumeroita, joiden autopaikkoja kortteliin saa sijoittaa. Liikerakennusten korttelialueella (Isomyyri) todetaan myönnetty poikkeamis- ja rakennuslupa.

Kaavan hakija

Vantaan kaupunki

Maanomistus

Alueen omistavat Kiinteistö Oy Kaarenhanka, Sivipre Oy, Kiinteistö Oy Myyrmäen kauppakeskus, Ruukkukujan Autopaikat Oy ja Vantaan kaupunki.

Kaavan valmistelu

Kaava on tehty kaupungin työnä. Asumiskeskuksen viitesuunnitelman on tehnyt VAV:n konsulttina P&R Arkkitehdit Oy.

Sijainti kartalla

Katso kaavan sijainti Vantaan karttapalvelussa

Kaavan nro 002251 asiakirjat

Kaavakartta ja määräykset (PDF)

Selostus (PDF)

Osallistumis- ja arviontisuunnitelma 01.10.2014 (PDF)

Lisätietoja

Timo Kallaluoto
aluearkkitehti
050 312 2132
etunimi.sukunimi@vantaa.fi

Julkaistu: 20.6.2016 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter