Hiekanpoisto kaduilta meneillään, valmista huhtikuun loppuun mennessä

Kadunpuhdistusajoneuvo

Vantaan kaduilta poistetaan parhaillaan talvikauden hiekoitusta, ja karkea hiekka saataneen poistettua kaduilta huhtikuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen jatketaan vielä katujen puhdistusta mm. pesevillä imulakaisukoneilla.

Menneenä talvena hiekkaa on levitetty reilut 10 000 tonnia. Poisharjattu hiekka uusiokäytetään erilaisten ulkoilureittien pohjustukseen ja muihin soveltuviin kohteisiin.

Kadut puhdistetaan järjestyksessä katuluokituksen mukaan. Ykkösluokkaan eli ensin puhdistettaviin kuuluvat vilkkaimmat pääväylät, kakkosluokkaan niin sanotut kokoojakadut ja kolmosluokkaan asuntokadut. Puhdistustyöt hoidetaan pääasiassa päiväsaikaan lukuun ottamatta siltoja ja alikulkuja, jotka puhdistetaan yöaikaan. Katupölyä sidotaan tarvittaessa miedolla suolaliuoksella.

Kaupungin kunnossapidon vastuulla on noin 1500 kilometriä teitä, katuja ja kevyenliikenteenväyliä. Kaupungin omalla kalustolla ja henkilöstöllä pidetään kunnossa Myyrmäen, Kivistön, Aviapoliksen ja Tikkurilan suuralueen katuja, kun taas Koivukylän, Korson ja Hakunilan suuralueiden kunnossapidosta vastaa urakoitsija.

Lisätietoja katujen kunnossapidosta

Julkaistu: 29.3.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter