Elmoon useita allasalueita

Vantaan kaupunginhallitus hyväksyi Elmon uimahallin hankesuunnitelman ja 36 miljoonan euron tavoitehinnan. Uimahalli tulee uuden Elmon urheilupuiston keskeisimmälle paikalle. Sisäänkäynti ja julkisivu avautuvat aukiolle, joka tulee olemaan alueen keskus. Tavoite on moderni kaikkia kuntalaisia ja eri käyttäjäryhmiä monipuolisesti palveleva esteetön uimahalli. Rakentaminen ajoittuu vuosille 2022–2025.

Rakennuksen pohjoispuolelle varataan alue mahdollista tulevaa maauimalaa varten. Uimahalliin tulee pääallas, joka on 50 metriä pitkä ja 10-ratainen. Muut altaat ovat: terapia-allas omassa tilassa, erillinen opetusallas, hyppyallas, kahluuallas, lastenallas ja kylmäallas sekä vesiliukumäki. Uimahalliin tulee tilava aula kahviolla ja lipunmyynnillä sekä liikuntatiloja, kuntosali ja voimistelusali. Rakennuksessa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon puuta siellä missä se on rakenteellisesti mahdollista ja järkevää.

Korsoon 168-paikkainen päiväkoti

Kaupunginhallitus hyväksyi Korson päiväkodin tarveselvityksen. Päiväkoti on 168-paikkainen ja maksaa kahdeksan miljoonaa euroa. Hoitoikäisten lasten määrä vähenee ennusteen mukaan Korsossa, mutta päiväkotia tarvitaan korvaamaan vanha huonokuntoinen päiväkoti, joka on poistettu käytöstä ja toiminta siirretty paviljonkiin.

Päiväkotiin tulee yhteistiloja, jotka päiväkodin piha-alueen kanssa ovat asukkaiden käytössä varhaiskasvatuksen aktiivisen toiminta-ajan ulkopuolella. Vuosien 2021–2030 investointiohjelmassa Korson päiväkoti on esitetty valmistuvaksi vuonna 2023.

Kaupunginhallitus kiinnitti huomiota päiväkodin pihan suunnitteluun, jossa tulee huolehtia riittävästä melun ja pölyn torjunnasta.

Avipolikseen korkealuokkainen toimistokortteli

Kaupunginhallitus päätti asettaa nähtäville Aviapoliksen Mondon toimistokorttelin, johon tulee rakentamista yhteensä 42 400 k-m2. Alue on Aviapoliksen pohjoisen aseman lähellä.

Korttelin keskelle tulee vehreä sisäpiha, johon sijoittuu pysäköintiä. Sisäpihaa ympäröi pala kalliota, vehreä pysäköintilaitos, aukiomainen kivetty alue sekä 7–13 kerroksiset rakennukset. Liiketilat sijoittuvat Karhumäentien varrelle.

Laadukas arkkitehtuuri takaa mielenkiintoisen ja viihtyisän miljöön. Rakennukset määrätään arkkitehtuuriltaan, materiaaliltaan ja kaupunkikuvaltaan korkealuokkaisiksi ja kaupunkimaisiksi. Julkisivujen yksityiskohtien, ikkunajaotusten sekä värityksen tai materiaalin tulee olla vaihtelevia eri rakennuksissa. Kortteliin tulee aukiomainen kivetty alue, joka mahdollistaa viihtyisän ja kohtaamispaikan sekä yhdistää korttelin katutilaan. Pysäköintilaitoksen katolle sijoitetaan vehreä oleskelutila.

Resurssiviisailla, kestävillä ja hiilineutraalisuuteen tähtäävillä kaavamääräyksillä taistellaan ilmastonmuutosta vastaan. Määräyksissä otetaan kantaa esimerkiksi energiatehokkuuteen ja sähköautojen latauspaikkoihin.

Kaupunginvaltuustolle esitettiin hyväksyttäväksi seuraavat asemakaavat:

  • Veromiehen Grand Wing alueelle rakennetaan toimistoja, hotelli ja elämyskeskus sekä näitä palveleva pysäköintitalo. Kortteliin suunnitellaan myös asumista. Kaavan kerroskorkeus on 8 kerrosta, osasta rakennuksia tulee luultavasti tätä matalampia. Alue on nykyisellään pääosin matalaa pensaikkoa ja puustoa ja sijaitsee reilun puolentoista kilometrin päässä Aviapoliksen juna-asemasta, vastapäätä Flamingoa ja Jumboa. Grand Wing -alueen piha esitetään torialueena, joka tulee rakentaa laadukkaaksi kokonaisuudeksi. Rälssitie on osa Veromiehen Kiinnostavuuden kehää, jonka varressa rakennusten arkkitehtuurilla tulee edistää viihtyisän jalankulkualueen syntymistä.
  • Hämevaaran Vieteririnne, joka koskee neljää uutta pientalotonttia.
  • Petikon Tiilenpolttajankuja 3b, tontin laajentaminen. Autokorjaamo tarvitsee aluetta pysäköintiin ja rakennuksen ympäri ajoon.

Kaupunginhallitus hyväksyi Tikkurilan keskustaan Kielotie 13 rakennettavan monitilarakennuksen toteutussopimuksen ja maankäyttösopimukseen tehtävät muutokset. Hankkeen kilpailutti kaupungin omistama VTK Kiinteistöt Oy. Tonttia koskeva kaavamuutos hyväksyttiin valtuustossa 25.1.2021. Kaupunki vuokraa kaupungin käyttöön tulevat tilat pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Kilpailu hyväksytään VTK Kiinteistöt Oy:n hallituksen kokouksessa ja julkistetaan 12.3.2021.

Julkaistu: 8.3.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter