Usein kysytyt kysymykset

Mitä liitteitä minun tulee toimittaa hakemukseni mukana?
Hakemuslomakkeet löytyvät Vantaan kaupungin internet sivuilta, josta niitä voi tulostaa ja täyttää. Jos et ole vielä asiakkaanamme, toimita meille alle 6kk vanha B- tai C-lääkärinlausunto, potilaskertomus.

Mihin palautan hakemukseni koskien vammaispalveluita?
Hakemuksen voit postittaa osoitteeseen Vammaisten asiakasohjausyksikkö, PL 2712, 01030 Vantaan kaupunki tai tuoda Rajatorpantie 8 A, 01600 Vantaa oven ulkopuolella olevaan postilaatikkoon.

Koska saan päätöksen hakemukseeni?
Hakemusten käsittelyajat ovat 1-3 kk.

Päätökseni on määräaikainen, kuinka saan sille jatkoa?
Muista aina tarkistaa päätöksen voimassaoloaika ja tee tarvittaessa jatkohakemus hyvissä ajoin (hakemusten käsittelyajat 1-3kk). Päätökset eivät uusiudu automaattisesti.

Kuka on työntekijäni?
Yhteydenotot tulee tehdä aina vammaisneuvonnan kautta, josta asianne viedään tiimille ja sieltä työntekijä on teihin yhteydessä. Tiimit on jaettu niin että alle 28-vuotiaiden asiat käsitellään lasten ja nuorten tiimissä ja 28-65- vuotiaiden asiat aikuisten tiimissä.

Missä voin tavata työntekijää?
Asiakkaita tavataan kotikäynneillä. Ilman ajanvarausta on mahdollista tavata vammaisneuvonnan työntekijää Vantaa infoissa keskiviikkoisin Tikkurilassa Dixin kauppakeskuksen infossa klo 13-15 ja perjantaisin Myyrmäkitalon infossa klo13-15. Rajatorpantie 8, Myyrmäen toimistolla ole asiakasvastaanottoa.

Kuinka haen kuljetuspalvelua?
Palvelua voit hakea vapaamuotoisella hakemuksella seuraavasti: lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kuljetuspalvelut@vantaa.fi, soittamalla vammaisneuvontaan p. 09 839 24682 ma-pe klo 9-15 tai vapaamuotoisella hakemuksella postitse Asiakasohjausyksikkö Itä-Vantaa, PL 4716, 01030 Vantaan Kaupunki. Kuljetuspalveluun ei ole hakemuslomaketta.

Minne palautan tukihenkilön palkkiolomakkeen sekä verokortin?
Voit postittaa ne osoitteeseen Vammaisten asiakasohjausyksikkö, PL 2712, 01030 Vantaan kaupunki tai sähköpostilla vammaisneuvonta@vantaa.fi.

Miten asiakasmaksut määräytyvät?
Tarkemmat tiedot asiakasmaksujen määräytymisestä Vantaan sosiaali- ja terveystoimen Asiakasmaksut-tiedostossa.

Henkilökohtainen apu

Minne toimitan verokortin?
Henkilökohtaisen avun palkanmaksuun liittyen verokortti tulee toimittaa osoitteeseen Vammaisten asiakasohjausyksikkö, PL 2712, 01030 Vantaan kaupunki tai sähköpostilla henka@vantaa.fi.

Mihin toimitan henkilökohtaiseen apuun liittyvät sopimukset/ tuntilistat?
Työsopimukset tulee aina palauttaa alkuperäisinä postitse osoitteeseen Vammaisten asiakasohjausyksikkö, PL 2712, 01030 Vantaan kaupunki. Tuntilistat voit palauttaa edellä mainittuun osoitteeseen tai sähköisesti henka@vantaa.fi.

Mistä voin kysyä palkkaan liittyvistä asioista?
Palkanmaksua hoitaville toimistosihteereille ei ole suoraa numeroa. Heihin voi olla yhteydessä henka@vantaa.fi osoitteen kautta. Kiireellisissä asioissa voit olla yhteydessä vammaisneuvontaan ja tarvittaessa jättää soittopyynnön.

Voiko henkilökohtaisen avustajan työtuntilistoja syöttää SuoraTyö -järjestelmään itse?
Olemme ottaneet käyttöön Suoratyön itsesyötön marraskuussa 2019. Työnantaja voi halutessaan luopua paperisten tuntilistojen täytöstä ja syöttää tunnit itse sähköiseen järjestelmään. Tämä vaatii tunnukset suoratyö-järjestelmään. Halutessanne tunnukset voitte olla yhteydessä henka@vantaa.fi.

Ajankohtaista