Koronarokotukset

Rokotuspisteet ja ohjeet rokotuspaikalle saapumiseen

Ajanvaraus

Rokotus koronavirustaudin sairastaneelle

EU:n koronatodistus

Koronatilanne kuormittaa Vantaan terveysasemia ja kotihoitoa

Vantaan sosiaali- ja terveyspalvelut joutuu karsimaan kiireetöntä hoitoa ja palvelua vaikeassa koronatilanteessa. Kiireellinen, välttämätön hoito priorisoidaan ja turvataan.

Lieviä hengitystieoireita aiheuttavat taudit tulee sairastaa lähtökohtaisesti kotona. Tämä pätee myös koronatartuntaan. Koronatestauksessa ja tartunnanjäljityksessä on ruuhkaa.

Jokainen voi olla tässä vaikeassa tilanteessa avuksi huolehtimalla oman rokotesuojansa kuntoon. Rokotusaikoja on tällä hetkellä hyvin saatavilla.

Rokotusaika suositellaan varaamaan ensisijaisesti sähköisesti osoitteesta www.koronarokotusaika.fi.

Lue koko uutinen.

Kohderyhmät

Rokotusten kohderyhmiin kuuluvat voivat hakea rokotuksen miltä tahansa Vantaan koronarokotuspisteeltä. Poikkeuksena 5–11-vuotiaat, koska heille käytetään tälle ikäryhmälle tarkoitettua BioNTech-Pfizerin Comirnatya.

Ensimmäinen ja toinen koronarokotus

 • kaikille 12 vuotta täyttäneille ajanvarauksella tai walk in
 • kaikille 5-11-vuotiaille ajanvarauksella erillisiin lasten rokotuksiin (rokotushetkellä täytyy olla täyttänyt 5 vuotta).

Kolmas rokotus

 • 60 vuotta täyttäneet ja terveydentilansa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat 3 kuukautta 2. rokotteesta. Sekä ajanvarauksella että ilman.
 • 18-59-vuotiaat:
  • 4 kuukautta 2. rokotteesta ajanvarauksella
  • 5 kuukautta 2. rokotteesta walk in (ilman ajanvarausta tulevien määrää joudutaan rajaamaan suuren henkilömäärän vuoksi).

Neljäs tehosterokote vakavasti immuunipuutteisille 3-4 kuukautta kolmannesta rokotteesta. Sekä ajanvarauksella että ilman.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Itsemääräämisoikeudelle ei ole mitään ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, tarvitaan silloin koronarokotteen antamiseen kaikkien huoltajien suostumus. Suostumuslomake, pdf Katso myös THL:n infokirje rokotettavalle nuorelle.

Rokotuspisteet ja ohjeet rokotuspaikalle saapumiseen

Kaikilla rokotuspisteillä on aikoja sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta.

Huom! Walk in asiakkaiden tulee varautua jonottamiseen.

 • Hiekkaharjun Varia (Tennistie 1), ma-pe 8–16, walk in arkisin klo 8–15. Esteetön rokotuspiste.
 • Kauppakeskus Dixi, arkisin 9.00–17.00, walk in arkisin klo 9–16. Sisäänkäynti katutasolta K-marketin ja Burger Kingin välistä 2.krs tai Dixin kauppakeskuksesta eteläpääty 2.krs.
 • Kauppakeskus Myyrmanni, arkisin 9.00–17.00, walk in arkisin klo 9–16. Sijainti 0.krs, ravintola Red Onionin vieressä.
 • Kauppakeskus Jumbo, arkisin klo 9–17.00, walk in arkisin klo 9–16. Flamingon yhdyskäytävä, 2. kerros.
 • Martinlaakson ostoskeskus (Kivivuorentie 4), arkisin Klo 8–16.00, walk in arkisin klo 8–15.
 • Lumon lukion liikuntasali, arkisin klo 8–15 sekä ajanvarauksella että walk in.
 • Myyrmäen Energia Areena, ma-pe 8–16, walk in arkisin klo 8–15.

Ilta- ja poikkeusaikoja:

 • Su 16.1 Energia Areena ajanvarauksella klo 9–17, walk in klo 9–16
 • Su 16.1 Lumon rokotuspiste ajanvarauksella klo 9–17, walk in klo 9–16

5–11-vuotiaiden rokotuspisteet ja aikataulut

5–11-vuotiaiden rokotukset edellyttävät ajanvarauksen koronarokotusaika.fi-järjestelmässä.

 • Lumon rokotuspisteellä lauantaina 15.1. klo 8-16 ja sunnuntaina 16.1. klo 9-17.
 • Myyrmäen Energia Areenalla tämän viikon sunnuntaina 16.1. klo 9-17
 • Myyrmäen Energia Areenalla 23.1. klo 8-16
 • Hiekkaharjussa Varian rokotuspisteellä 23.1. klo 8-16
 • Kauppakeskus Myyrmannissa 30.1. klo 10-18
 • Hiekkaharjussa Varian rokotuspisteellä 30.1. klo 10-18
 • Huom! Tammikuussa joka tiistai ja torstai 5-11-vuotiaiden rokospiste klo 16-20 (ajanvaraus 19.30 asti) Energia Areenalla ja Lumossa.

Ehdota meille seuraavaa pop up -rokotuspisteen paikkaa vastaamalla yhden kysymyksen kyselyyn sivuillamme.

Huomioithan, että ennen rokotukseen pääsyä voit joutua odottamaan hetken ulkona, jotta saamme pidettyä 2 m turvavälit. Rokotuspaikalle otetaan sisään aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa, joten ethän saavu rokotuspaikalle liian aikaisin jonotuksen välttämiseksi.

Saattaja voi tulla rokotuspaikalle sisään ainoastaan silloin, jos rokotettava henkilö ei selviydy yksin rokotustilanteesta. Rokotustapahtuma jälkiseurantoineen kestää noin 15 min.

Rokotuspaikalla tulee käyttää kasvomaskia ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Toivomme, että autolla tulevat saattajat odottavat kauempana, jotta rokotuspaikan parkkipaikka ei ruuhkaudu.

Kela korvaa 27.3.2021-31.12.2021 tehtyjen koronarokotusmatkojen kustannuksia. Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on enintään 25 euroa. Matkat korvataan yleensä halvimman matkustustavan mukaan. Voit saada korvauksen taksimatkasta, jos joudut käyttämään taksia terveydentilasi tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi. Lisätietoja Kelan sivulta.

Vantaalaiset, jotka tilapäisesti oleskelevat toisessa kunnassa, voivat ilman erillistä potilaskohtaista maksusitoumusta hakeutua siellä influenssa- tai koronarokotukseen, mikäli kunnalla on mahdollisuus näitä rokotuksia tarjota. Päätös/maksusitoumus (pdf)

Ajanvaraus

Suosittelemme ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta www.koronarokotusaika.fi. Sähköinen ajanvaraus edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Toisen aikuisen puolesta asiointi verkossa on nyt myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa. Lisätietoa ajanvarauspalvelusta. Huoltaja voi varata ajan rokotukseen alaikäisen lapsen puolesta.

Jos ajanvaraus netin kautta ei ole mahdollista, ajan voi varata takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 09 5844 3030 (ma-pe klo 8-16). Yhteydenotto tulee pääsääntöisesti samana päivänä.

Ajanvarauksen puhelinnumero on tarkoitettu ainoastaan kohderyhmän ajanvarauksia varten, ei muihin tiedusteluihin, jotta linja ei ruuhkaannu.

Voit tarvittaessa peruuttaa tai siirtää ajanvarauksesi koronarokotusaika.fi -sivulla.

Kotihoidon asiakkaat saavat tietoa rokotuksista kotihoidon työntekijöiltä.

Hoivakodin asukkailla on ollut mahdollisuus saada rokotus hoivakodissa.

Jos henkilökohtaisen esteen vuoksi rokotuspisteelle saapuminen on mahdotonta, voit jättää meille yhteydenottopyynnön osoitteeseen koronarokotus@vantaa.fi tai ottamalla yhteyttä puhelinpalvelumme kautta. Tarvittavat jatkotoimet päätetään tapauskohtaisesti.

Rokotus koronavirustaudin sairastaneelle

Suosittelemme, että PCR-testillä vahvistetun koronataudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille tarjotaan tehosteena toista rokoteannosta.

Toista annosta:

 • suositellaan 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville, kun 3−4 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.
 • voidaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille, kun 4−6 kuukautta ensimmäisestä annoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Toinen rokoteannos toimii taudin sairastaneilla samoin kuin kolmas rokoteannos henkilöillä, jotka eivät ole sairastaneet koronavirustautia.

Suojatehon kannalta taudin sairastanut tarvitsee toisen annoksen 3–6 kuukauden kuluttua taudista tai ensimmäisestä rokoteannoksesta. Toinen annos voidaan kuitenkin antaa jo aiemmin, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muista painavista syistä. Toinen annos voidaan tällöin antaa tavallisella 6–12 viikon annosvälillä.

Jos rokote annetaan pian sairastetun taudin jälkeen, se voi aiheuttaa voimakkaampia ohimeneviä rokotereaktioita, kuten kuumetta, päänsärkyä, lihas- ja nivelkipuja.

On hyvä muistaa, että Suomessa saa koronatodistuksen, jos on sairastanut PCR-testillä varmistetun koronataudin ja saanut yhden rokoteannoksen.

EU:n koronatodistus nyt henkilöille, jotka ovat sairastaneet koronan ja saaneet yhden rokotuksen

Suosittelemme voimakkaasti immuunipuutteiselle henkilölle kolmatta rokoteannosta, vaikka hän olisi sairastanut koronataudin. Muut eivät tarvitse kolmatta annosta, jos he ovat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta. Lue lisää THL:n verkkosivuilta.

Käytössä olevat rokotteet

Ensimmäisenä rokoteannoksena annetaan tilanteesta riippuen mRNA-rokote: joko BioNTech-Pfizerin Comirnaty tai Modernan Spikevax. Rokotesarja pyritään jatkamaan loppuun samalla valmisteella, ellei tälle ole ilmennyt vasta-aiheita.Alle 30-vuotiaille miehille annetaan vain BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Jos mRNA-rokotetta ei voida käyttää tehosterokotteena esim. allergian takia, annetaan tehosteena Janssenin rokote, joka on adenovirusrokote. Tästä tulee sopia etukäteen ajanvarauksen yhteydessä.

Rokotus on kaikille maksuton.

EU:n koronatodistus

EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta:

 • todistuksen koronarokotuksesta
 • todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta
 • todistuksen sairastetusta koronasta

Lue lisää koronatodistuksesta THL:n nettisivuilta. Lataa koronatodistus Omakannasta.

Henkilöille, jotka eivät itse voi käyttää Omakantaa tai valtuuttaa toista henkilöä käyttämään sitä puolestaan, voidaan tulostaa paperinen todistus terveydenhuollosta. Tällöin on oltava hyvissä ajoin yhteydessä Maisa-viestillä tai terveysaseman puhelinpalveluun.Todistusta tarvitsevan henkilön (esim. lapsi) tulee olla mukana todistusta tulostettaessa.

Saat todistuksen:

1) Ensisijaisesti postitse,

tai

2) Noutamalla todistuksen joko Dixin Vantaa-infosta tai etukäteen sovittuna aikana omalta terveysasemalta tai koronarokotuspisteeltä.

Jos huomaat rokotustodistuksessasi virheitä tai todistus ei ole muodostunut 5 vuorokauden sisällä rokotuksen saamisesta, lähetä sähköpostitse soittopyyntö ja yhteystietosi koronarokotus@vantaa.fi.

Pääkaupunkiseudun kunnat eivät pysty myöntämään EU-koronarokotustodistusta kolmansissa maissa rokotetuille. Muissa EU-jäsenvaltiossa rokotteen saaneet saavat rokotustodistuksen siitä maasta, missä rokotteen on saanut. Muiden EU-valtioiden rokotustodistukset ovat yhteensopivia Suomen rokotustodistuksen kanssa ja ne toimivat samalla periaatteella.

Ajankohtaista