Kuulontutkimus ja näönhuolto

Kuulontutkimus

Lasten kuulo seulotaan neuvoloissa ja kouluissa määrävuositarkastusten yhteydessä.

Mikäli kuuloseula on poikkeava, terveydenhoitaja lähettää lapsen kuulontutkijalle tarkempaan kuulontutkimukseen.

Alle 4-vuotiaiden lasten kuuloa ei pystytä terveyskeskuksessa luotettavasti tutkimaan, vaan he saavat tarvittaessa neuvola- tai koululääkäriltä lähetteen Hyks / Hus:iin lasten kuulokeskukseen kuulontutkimukseen.

Kuulontutkimukseen hakeudutaan lääkärin tai hoitajan lähetteellä. Kuulontutkimusajan saat kirjeitse. Ennen kuulontutkimusta sairaanhoitaja tarkistaa korvat ja poistaa kuulontutkimusta haittaavat vahatulpat korvista.

Kuulokojeen käyttäjät

Korviin/kojeeseen liittyvissä ongelmatilanteissa ota yhteyttä paikkaan, josta koje on saatu tai Hus pää- ja kaulakeskukseen.
Ajanvaraus mape klo 9–11.30 ja 12–13.30
p. 09 4717 5030

Näönhuolto

Vantaan kaupunki myöntää vantaalaisille maksusitoumuksia silmälasien hankkimiseksi Hyks:n silmäklinikan ohjeistuksen mukaisesti.

Maksusitoumus myönnetään

  • alle 8-vuotiaille lapsille toiminnallisen näön heikkouden ja/tai karsastuksen hoitoon ja ehkäisyyn. Alle 8-vuotiaiden lasten silmälasien maksusitoumuksista voi tiedustella numerosta p. 050 3044 190.
  • näkövammaisille. Näkövammaisena pidetään henkilöä, jonka puutteellisen näön aiheuttama invaliditeetti on 50% tai enemmän.

Silmälääkärit tuntevat nämä myöntökriteerit ja kirjoittavat Hakemus, resepti ja maksusitoumus -kaavakkeen silloin, kun jompikumpi yllämainituista kriteereistä täyttyy ja asiakkaalla on oikeus saada maksusitoumus silmälaseihin.

Kaavake tulee lähettää osoitteella
Myyrmäen terveysasema/Kuntoutus
Jönsaksentie 4, 01600 Vantaa

Maksusitoumus lähetetään asiakkaalle postitse. Maksusitoumuksen liitteenä lähetetään myös toimintaohjeet, mm. lista maksusitoumuksen piirissä olevista optikkoliikkeistä.

Ajankohtaista

Twitter