Fysioterapia

Katso kuntoutuspalveluiden ajankohtaiset tiedotteet täältä.

Fysioterapiassa autamme sinua ylläpitämään terveyttäsi sekä liikkumis- ja toimintakykyäsi. Tuemme sinua selviämään itsenäisesti ja käyttämään omia voimavarojasi.

Fysioterapiassa sinua autetaan, ohjataan ja tuetaan ylläpitämään terveyttä sekä liikkumis- ja toimintakykyä, kun sinulla on iän, kipujen, sairaalasta kotiutumisen tai vaikean vamman vuoksi vaikeuksia selviytyä normaalista arjesta.

Fysioterapiassa keskitytään kuntoutustarpeen arvioon ja asiakkaan omatoimisen harjoittelun ohjaukseen ja omaan harjoitteluun kannustamiseen.

Tuoreesta tuki- ja liikuntaelinvaivasta kärsivä asiakas voi päästä fysioterapeutin suoravastaanotolle hoitajan tekemän hoidontarpeen arvioinnin perusteella, ilman lääkärin arviota/käyntiä.

Palvelut

  • Ohjaus ja neuvonta
  • Terapia- ja ohjauskäynnit (myös etävastaanotto/-terapia)
  • Ryhmämuotoinen kuntoutus
  • Kotona selviytymisen arviointi
  • Fysioterapian suoravastaanotto - äkillisessä vaivassa fysioterapeutille
  • Kelan tai vakuutusyhtiöiden kuntoutusvastuulla olevat vaikeavammaisten asiakkaiden kuntoutusarviot mikäli heidän hoitonsa ei ole erikoissairaanhoidon vastuulla
  • Asiantuntijapalvelut (esim. koulutus ja konsultaatiopalvelut)

Fysioterapian maksut

Fysioterapian yksilökäynti maksaa 9,20 €/käynti. Ryhmäpalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia lukuun ottamatta ryhmään tulevalle aina kuuluvaa ensimmäistä ja viimeistä yksilökäyntiä, josta veloitetaan yksilökäynnin hinta.

Alle 18-vuotiaille palvelut ovat maksuttomia.

Toimipisteet

Koivukylän terveysaseman fysioterapia
Karsikkokuja 15, 1. kerros
01360 Vantaa

Myyrmäen terveysaseman fysioterapia
Jönsaksentie 4, 3. kerros
01600 Vantaa

Tikkurilan terveysaseman fysioterapia
Kielotie 11 A, 1. kerros
01300 Vantaa

Myyrinkodin fysioterapia
Ruukkukuja 5, 1. kerros
01600 Vantaa

Fysioterapian suoravastaanotto

Vaivaako selkä? Onko olkapää kipeytynyt? Äkilliseen vaivaan voi auttaa Vantaan fysioterapian suoravastaanotto.

Fysioterapeuttien suoravastaanotto on tarkoitettu yli 16-vuotiaille asiakkaille, joilla on tuore, alle 6 viikkoa kestänyt tuki- ja liikuntaelinvaiva esimerkiksi selkäkipu, niska- ja hartiaseudun vaiva tai olka- tai kyynärpään vaivat. Sinut ohjataan hoidon tarpeen arvion perusteella fysioterapeutin suoravastaanotolle. Suoravastaanotolla fysioterapeutti tutkii ja antaa liikkumista helpottavia ja kipua lievittäviä ohjeita. Fysioterapeutti voi myös tarvittaessa kirjoittaa asiakkaalle sairauslomaa.

Fysioterapeutit ovat erityisasiantuntijoita tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitamisessa. Oikea-aikainen fysioterapian käynnistyminen on tärkeää ja nopeuttaa työ- ja toimintakyvyn palautumista. Käypä hoito -suositusten mukaan yli 90 prosenttia tuki- ja liikuntaelinsairauksista hoidetaan konservatiivisesti eli ei-leikkauksellisella hoidolla. Tuki- ja liikuntaelin sairauksien hoidossa ja kuntoutuksessa aktiivisen harjoittelun on osoitettu olevan vaikuttavaa.

Fysioterapian suoravastaanoton maksut

Fysioterapeutin suoravastaanoton käyntimaksu on 9 €/käynti. 

Toimipisteet

Koivukylän terveysaseman suoravastaanotto
Karsikkokuja 15, 2krs. aula 4,
01360 Vantaa

Tikkurilan terveysaseman suoravastaanotto
Kielotie 11 A, fysioterapian odotustila, 1. krs.
01300 Vantaa

Myyrmäen terveysaseman suoravastaanotto 
Jönsaksentie 4, fysioterapian odotustila, 3 krs.
01600 Vantaa

Ajankohtaista