Mielenvirkeyttä

Kulttuuri

Etsitkö elämyksiä vai oletko kulttuurin suurkuluttaja? Vantaalla kulttuuri on läsnä missä liikutkin. Vantaalla on tarjolla paljon erilaisia museoita ja matkailukohteita kuten Ilmailumuseo, Maatalousmuseo ja Nissbackan veistospuisto. Musiikin ystäville BRQ Vantaa Festival ja Vantaan viihdeorkesteri tarjoavat korvia hiveleviä kokemuksia. Teatteri Vantaa, Tikkurilan teatteri ja Tanssiteatteri Raatikko kuuluvat vantaalaisen teatterimaailman ehdottomaan kärkeen ja vuotuiset tapahtumat ja festivaalit kuten Improfestari, Laurin elojuhlat ja Kaamospelit täydentävät kulttuurin kirjoa. Vantaalla kulttuuri todellakin on kaikkialla!

Katso lisää kulttuurista ja tapahtumista:

Liikunta ja ulkoilu

Kaupungin liikuntapalvelut luo vantaalaisille hyvät edellytykset monipuolisen liikunnan harrastamiseen.

Kenelle? Liikuntapalvelut tarjoaa ohjattua liikuntaa eläkeläisille, erityisryhmille, työikäisille aikuisille ja lapsille koulujen lomien aikaan.

Mitä? Ohjatun liikunnan ohjelmasta löytyy esimerkiksi vesijumppaa, circuit- ja kiinteytysvoimisteluryhmiä, seniorijumppaa ja kuntosalikursseja.

Missä? Liikuntapalvelujen tehtävänä on ylläpitää useita liikuntapaikkoja kuten uimahalleja, urheiluhalleja, lenkkipolkuja ja latuja.

Ympäristö ja luonto

Vantaa on - huolimatta keskeisestä sijainnistaan pääkaupunkiseudulla - luonnonläheinen kaupunki, jossa luonto on hyvin monimuotoinen ja jossa on runsaasti viheralueita. Luonnon monimuotoisuus vaikuttaa asuin- ja työpaikka-alueiden viihtyisyyteen, asukkaiden harrastusmahdollisuuksiin sekä elinkeinotoimintaan. Luonnolla on myös tärkeä merkitys lasten kasvuympäristönä.

Osallistu ja vaikuta

Kuntalaisena voit osallistua ja vaikuttaa monin tavoin kaupunkisi ja oman elinympäristösi suunnitteluun, päätöksentekoon ja toimintaan.

Voit antaa palautetta kaupungin toiminnasta ja tehdä kuntalaisaloitteita.

Ajankohtaista