Arkeen Voimaa - itsehoidon kurssi

Vantaan kaupungin järjestämiltä Arkeen Voimaa -kursseilta voit saada tukea ja voimavaroja arjen ja oireiden hallintaan.

Toiminnan tavoitteena on arkipärjäämisen lisääminen. Ryhmässä harjoitellaan itsehoidon työkalujen käyttöä ja etsitään yhdessä ratkaisuja, joiden avulla ryhmäläiset voivat tehdä pieniä terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavia myönteisiä muutoksia arjessaan ja ylläpitää niitä elämässään.

Kenelle ryhmä on tarkoitettu?

Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joilla on haitta tai häiriö, joka vaikuttaa arjessa pärjäämiseen. Esimerkiksi pitkäaikaissairaus, yksinäisyys, mielialan lasku tai työttömyys voivat vaikeuttaa arjessa selviytymistä ja jaksamista. Arjen haasteet ovat usein samoja riippumatta diagnoosista tai ongelmasta. Ryhmään voivat hakeutua myös näiden henkilöiden omaiset.

Miten ryhmä toimii?

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viikon välein 2,5 tuntia kerrallaan. Ryhmää ohjaavat koulutuksen saaneet Arkeen Voimaa -vertaisohjaajat. Ryhmässä opetellaan käyttämään erilaisia itsehoidon työkaluja, kuten päätöksentekoa, ongelmanratkaisua ja toimintasuunnitelmaa. Ryhmän toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken.

Osallistuminen on maksutonta ja sisältää materiaalit sekä kahvitarjoilun.

Millaisia aiheita ryhmässä käsitellään?

Ryhmässä puhutaan muun muassa kivun ja uupumuksen hallinnasta, mielialan laskun itsehoidosta, omien tunteiden ja ajatusten hallinnasta, terveyttä edistävästä syömisestä, arkiliikunnasta, vuorovaikutustaidoista ja unesta.

Miten ryhmään pääsee mukaan?

Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä Arkeen Voimaa -aluekoordinaattoriin. Yhteystiedot löydät ohesta.

Mikä ihmeen Arkeen Voimaa?

Arkeen Voimaa -ohjelma on maailmanlaajuisesti levinnyt näyttöön perustuva ryhmätoimintamalli. Toimintamalli kehitettiin USA:ssa, Stanfordin yliopistossa. Suomessa Arkeen Voimaa -toiminta käynnistettiin vuonna 2012.

Toimintaa hallinnoi Suomen Kuntaliitto ry. Toiminnan alueellisesta toteuttamisesta vastaavat Kuntaliiton kanssa sopimuksen tehneet kunnat ja kuntayhtymät.

Ryhmässä käytettävä Kuntaliiton julkaisema Arkeen Voimaa -kirja on myynnissä kaupungin Info-pisteissä hintaan 15 euroa. Kirjan voi lainata myös kaupungin kirjastoista.

Ajankohtaista