Ensiapu ja päivystys

Potilas makaa sairaalasängyssä. Hoitaja istuu vieressä.

Lue Vantaan kaupungin tämän hetkinen koronavirukseen liittyvä ohjeistus asukkaille.

Hoitoa arkisin terveysasemilta

Kaikki terveysasemapalvelut toimivat ajanvarauksella

Kiireellistä hoitoa saa terveysasemilta arkisin klo 8–16. Koronatilanteen vuoksi voit asioida terveysasemalla vain ajanvarauksella 1.4.2020 alkaen. Voit soittaa kiireettömissä ja kiireellisissä asioissa oman terveysasemasi numeroon. Takaisinsoittopyyntö on käytössä klo 8-12.

Kiireellisissä asioissa takaisinsoittopyyntö on mahdollista jättää klo 8–10. Kiireettömissä asioissa (kuten määräaikaiskontrolleissa, tutkimustulosten tiedusteluissa, lääkärinlausunnoissa tai reseptin uusinnassa) voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8–12 välillä.

Päivystys Peijaksessa

Peijaksen sairaala
Sairaalakatu 1, 01400 Vantaa

Soita maksuttomaan Päivystysavun numeroon 116 117 ennen kuin hakeudut päivystykseen. Kiireellisissä tilanteessa päivystykseen voi hakeutua suoraan, jos Päivystysapuun ei saa yhteyttä kohtuullisessa ajassa.

Peijaksen sairaalassa toimii yhteispäivystys, jossa hoidetaan

  • äkillisesti ja vakavasti sairastuneet potilaat ympäri vuorokauden
  • kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat terveysasemien aukioloaikojen ulkopuolella (arkisin klo 16–08, viikonloppuisin, arkipyhinä)

Sisäänkäynti päivystyspoliklinikan ovesta. Potilaan hakeutuessa päivystykseen hänelle tehdään hoidon tarpeen arviointi. Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä, ei tulojärjestyksessä. Katso tavallisimmat oireet, joiden vuoksi on syytä lähteä päivystykseen.

Soita ennen päivystykseen hakeutumista Päivystysapuun 116117. Jos tarvitset välitöntä hoitoa, voit hakeutua virka-ajan ulkopuolella hoitoon HUS alueella lähimpään terveyskeskuspäivystykseen. Jos sinulla on päivystyslähete, sinun ei tarvitse soittaa Päivystysapuun, vaan voit hakeutua suoraan päivystyspoliklinikalle.

Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan yhteiskäytössä olevia päivystyspisteitä ovat Haartmanin, Jorvin, Malmin ja Peijaksen päivystykset sekä alle 16-vuotiaille Uuden lastensairaalan päivitys ja Jorvin lasten päivystys.

Lapset hoidetaan Uuden lastensairaalan ja Jorvin lasten päivystyksessä

Peijaksen sairaalan päivystyksessä ei hoideta enää lapsipotilaita. Vantaalaiset alle 16-vuotiaat äkillisesti sairastuneet lapset ja nuoret hoidetaan ensisijaisesti arkisin klo 8–16 omalla terveysasemalla ja klo 16 jälkeen Uuden lastensairaalan yhteispäivystyksessä ja Jorvin sairaalan lasten yhteispäivystyksessä.

Uusi lastensairaala, osoite Stenbäckinkatu 9, Helsinki.

Jorvin sairaala, lasten päivystys, osoite Turuntie 150, Espoo

Huom! Vakavassa, henkeä uhkaavassa sairaustapauksessa ota aina yhteyttä valtakunnalliseen hätänumeroon 112.

Kiireellinen hammashoito

Suun terveydenhuollon kiireellisen hoidon vastaanotolla hoidetaan kiireelliset ja äkilliset särky- ja tapaturmatapaukset.

Kiireellinen ja välttämätön hammashoito

Jos hammashoitosi tarve on kiireellinen, ota aina ensin yhteyttä puhelimitse hammashoitoon.

Hammashoidon ajanvaraus p. 09 8393 5300 ma-pe klo 7.30-15.00.

Kiireellinen hammashoito

  • Tikkurilan terveysaseman hammashoitola, Kielotie 11, 01300 Vantaa

Tarkemmat ohjeet ajanvarauksen yhteydessä.

Suusairauksien päivystys iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä

  • Suusairauksien ilta- ja viikonloppupäivystys palvelee Puistosairaalassa.
  • Potilaan tulee soittaa ajanvarausnumeroon ennen päivystykseen hakeutumista, jotta hoidon kiireellisyys voidaan arvioida, p. 09 471 71110. Ajanvaraus on auki arkisin klo 14-21, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8-21.00.
  • Puistosairaalan aukioloajat ja yhteystiedot: Stenbäckinkatu 11, 1. kerros (sisäänkäynti on C-ovesta Paciuksenkadun puolella), Helsinki. Ma–pe klo 16–21, la–su ja arkipyhinä klo 9.00–21.00
  • Päivystys palvelee Uudenmaan alueen asukkaita ja on tarkoitettu päivystyksellistä ensiapuhoitoa tarvitseville potilaille perusterveydenhuollon virka-ajan ulkopuolella.

Päivystys öisin klo 218

  • Suusairauksien yöpäivystys Töölön tapaturma-asemalla (Töölönkatu 40) klo 21–8. Soitathan ennen kuin hakeudut päivystykseen, p. 040 621 5699.

Vakavat vammat

  • Vakavat hammas-, suu-, sekä leuka- ja kasvovammat hoidetaan ympäri vuorokauden Töölön sairaalassa (Töölönkatu 40).

Käytä hätänumeroa oikein

Jos epäilet, onko kyseessä hätätilanne vai ei, on aina parempi soittaa hätänumeroon 112 kuin olla soittamatta.

Päivystyspisteet kartalla

Hakeudu päivystykseen virka-aikana omalle terveysasemallesi ja virka-ajan ulkopuolella Peijaksen sairaalaan. Hätätilanteissa soita 112.

Ajankohtaista