Ota yhteyttä sosiaaliseen luototukseen sähköisesti

Nyt voit ottaa yhteyttä sosiaaliseen luototukseen myös sähköisesti Maisa-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Ohje Maisa-asiointiin

Valitse:

 • Tee hakemus tai ota yhteyttä sosiaalihuoltoon
 • Tee hakemus/yhteydenotto
 • Tiedän, mitä palvelua haen: kyllä ->jatka
 • Hakemus/yhteydenotto työikäisten palveluihin ->jatka
 • Tuen tarve: talous

Täytä hakemuksen/yhteydenoton perustelut ja lisätiedot. Voit myös lisätä asiakirjoja liitteeksi.

Muista kertoa nämä

Muista kertoa alla olevat tiedot, kun otat meihin yhteyttä. Näin voimme nopeammin arvioida sosiaalisen luoton mahdollisuutta kohdallasi.

 1. Luoton tarve
  Ilmoita arvio luoton tarpeestasi. Erittele mihin luottoa tarvitset, esimerkiksi sohva 500 euroa, pankkilaina Nordea 1.000 euroa, vuokravelka VAV Asunnot Oy 700 euroa jne.
 2. Velat
  Ilmoita kaikki mahdolliset velkasi ja myös jos olet takaajana jonkun velassa, vaikka et hakisi niihin sosiaalista luottoa. Erittele velat esimerkiksi asuntolaina 50.000 euroa, autolaina 13.000 euroa, kulutusluotto Nordea 3.000,00 euroa jne. Voit jättää tämän kohdan tyhjäksi mikäli sinulla ei ole lainkaan velkaa tai takauksia TAI jos olet jo ilmoittanut kaikki velkasi kohdassa 1.
 3. Perhetilanne ja siviilisääty
  Ilmoita, haetko luottoa yksin, vai mahdollisesti avio- tai avopuolison kanssa. Kerro myös asutko yksin tai onko sinulla perhettä. Mikäli sinulla on lapsia, ilmoita lasten lukumäärä ja iät.
 4. Menot
  Ilmoita säännölliset, kuukausittaiset perusmenosi eriteltynä, esimerkiksi vuokra 500 euroa, sähkö 25 euroa, auton vakuutus 60 euroa, kotivakuutus 10 euroa, päivähoitomaksu 100 euroa jne. Mikäli osa menoistasi erääntyy kahden, kolmen tai neljän kuukauden välein, ilmoita menon keskiarvo kuukaudessa. Ilmoita kaikki sellaiset menot, jotka joudut säännöllisesti maksamaan. Elämisen kuluja, kuten ruokamenoja, hygieniakuluja sekä tele- ja tietoliikennelaskuja ei tarvitse ilmoittaa.
 5. Tulot
  Ilmoita kaikki tulosi verojen ja muiden vähennysten jälkeen. Erittele kaikki tulot esimerkiksi palkka 1200 euroa, asumistuki 200 euroa, työmarkkinatuki 200 euroa jne. Ilmoita palkkatulosi ilman mahdollisia lisiä, eli peruspalkan mukaan. Mikäli jotain tuloasi ulosmitataan, ilmoita tulo sen suuruisena kuin se olisi ilman ulosmittausta. Ilmoita myös avio- tai avopuolisosi tulot, vaikka hakisit luottoa yksin. Katsomme aina myös talouden kokonaistilannetta.
 6. Tulotilanteen vakiintuneisuus
  Mikäli työsuhteesi ei ole voimassa toistaiseksi tai et ole pysyvästi eläkkeellä, ilmoita tulosi päättymispäivämäärä, esimerkiksi määräaikaisen työsuhteen päättymispäivämäärä, ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen päättymispäivämäärä, kuntoutustuen päättymispäivämäärä, arvioitu opintojen valmistumisaika jne. Ilmoita myös avio- tai avopuolisosi tulotilanteen vakiintuneisuus, vaikka hakisit luottoa yksin.

Tulostettava versio muistilistasta

Ajankohtaista