Tukea 70 vuotta täyttäneille

Valtioneuvosto on kehottanut 70 vuotta täyttäneitä henkilöitä pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Kaupunki sekä monet järjestöt ja vapaaehtoistoimijat organisoivat parhaillaan palveluja, joilla vastataan yli 70-vuotiaiden kotona asuvien avuntarpeisiin, esimerkiksi kaupassa ja apteekissa asiointiin.

70 vuotta täyttäneille suunnatuista tukipalveluista päivitetään tälle sivulle tietoa sitä mukaa, kun palveluita saadaan organisoitua tai niistä saadaan tietoa. Lisää poikkeustilanteessa auttavia järjestöjä ja toimijoita löydät Tukea ja apua -sivulta.

Karanteenia vastaavissa olosuhteissa pitää välttää lähikontakteja muiden ihmisten kanssa. Samoin on vältettävä liikkumista kodin ulkopuolella. Jos on välttämätöntä käydä kaupassa, apteekissa tai muilla asioilla, tämä pitäisi tehdä silloin kun muita ihmisiä on vähän liikkeellä. Etäisyyttä toisiin ihmisiin on pidettävä vähintään metrin verran. Esimerkiksi monilla kaupoilla on jo omia aukioloaikoja 70 vuotta täyttäneille.

Kaupunki ottaa yhteyttä 70 vuotta täyttäneisiin

Kaupunki haluaa varmistaa ikääntyneen väestön hyvinvoinnin koronaepidemiatilanteesta ja aloitti puhelinsoitot 85 vuotta täyttäneille 31.3.2020. Kaikille 70 vuotta täyttäneille lähetään tekstiviesti, jossa kerrotaan terveydenhuollon yhteydenottonumero sekä tarjolla olevista tukipalveluista.

Asiointiavun neuvonta

Asiointiavun neuvontapuhelinpalvelu on päättynyt 18.6.

Korona-ajan yleisneuvonta

Korona-ajan palveluiden yleisneuvontaa saat numerosta 09 8395 0070 klo 8-15.30.

Kirkko Vantaalla päivystää

Saat keskusteluapua poikkeustilan aikana arkisin ma-pe klo 13-18 numerossa 09 830 6699 (31.8. asti). Ota yhteyttä kun ahdistaa, huolestuttaa tai et tiedä, miten selviät eteenpäin.

Helsingin ortodoksinen seurakunta

Seurakunta tarjoaa kauppa-apua 70 vuotta täyttäneille ortodoksisen seurakuntaan kuuluville. Yhteydenotto numeroon 050 404 9404.

SPR:n Korson osasto

Apua tarjolla tiistaihin 30.6. asti, jonka jälkeen lopetamme toimintamme. Tarvittaessa käynnistämme avun uudestaan. Kiitämme kaikkia asiakkaita ja vapaaehtoisia!
Korson osaston vapaaehtoiset tarjoavat luotettavaa apua kauppa- ja apteekkiasiointiin riskiryhmään kuuluville Korso-Koivukylän suuralueella. Soita ti–ke klo 11–14 numeroon 045 2344 864 tai lähetä viesti spr.korso.auttaa@gmail.com. (Korson osaston kauppa-avun vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua osoitteessa vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/6950 tai ottamalla yhteyttä aiemmin mainittuun numeroon tai sähköpostiin. Saat koulutuksen, tuen tehtävään ja bonuksena hyvän mielen.)

Opastusta verkossa toimimiseen

Enter ry:n opastajat ovat koonneet ikäihmisten tietopakettiin linkkejä viranomaisten ja muiden luotettavien tahojen koronatiedotuksiin ja verkon välityksellä toimiviin palveluihin. Sivustolta löytyy myös digiaiheisia ohjeita muun muassa yhteydenpitoon WhatsAppin, Skypen ja Facebookin avulla.

Ajankohtaista

Twitter