Kotiin annettavat päihdepalvelut

Palvelu on tarkoitettu täysi-ikäisille vantaalaisille. Palvelun tarve arvioidaan yksilöllisesti ja voidaan toteuttaa asiakkaan kotona tai muussa turvallisessa paikassa.

Palvelu on asiakkaille maksutonta.

Palvelut

Jalkautuva päihdearvio

  • Jalkautuva päihdearvio on kertaluontoinen tapaaminen asiakkaan kotona tai muussa paikassa. Tapaamisen aikana kartoitetaan asiakkaan hoidon tarve. Arvion perusteella järjestetään tarvittava palvelu.

Avovieroitushoito

  • Vieroitushoidon tavoitteena on päihdekierteen katkaiseminen ja vieroitusoireiden helpottuminen. Hoitoon kuuluu jatkohoidon tarpeen arviointi ja suunnittelu. Toimimme yhteistyössä asiakkaan läheisten sekä hänen verkostonsa kanssa. Asiakkaan vointia seurataan päivittäin. Vieroitushoito toteutetaan asiakkaan kotona tai muussa turvallisessa ympäristössä.

Päihdekuntoutus

  • Kotiin annettavan päihdekuntoutuksen aikana asiakas saa tukea yhdessä laaditun kuntoutussuunnitelman mukaisiin tavoitteisiin. Tavoitteena voi olla esimerkiksi päihteidenkäytön hallinta, mielekkään arjen rakentaminen ja tarvittavien oheispalvelujen löytäminen. Kuntoutuksen kesto voi olla 1–3 kuukautta.

Ajankohtaista