Neuvolan perheohjaus

Vanhemmat syöttävät lastaan.

Perheohjaaja tukee perhettä silloin, kun arki ei oikein suju. Perheohjaajan kanssa perhe voi keskustella mieltä painavista asioista ja miettiä yhdessä ratkaisuja pulmatilanteisiin. Unohda turha häpeily – jokainen kaipaa joskus auttavaa kättä!

Neuvolan perheohjaus on suunnattu lasta odottaville vanhemmille ja perheille, joissa on neuvolaikäisiä lapsia.

Perheohjaajaan voit ottaa itse yhteyttä tai terveydenhoitaja tai lääkäri voi ehdottaa perheohjaajan tapaamista.

Tiedote 1.7.2021

Neuvolan perheohjaus kerää palautetta asiakkailtaan kehittääkseen palvelua ja varmistaakseen, että palvelu vastaa asiakkaiden tarpeita. Olemme mm. kiinnostuneita kuulemaan miten korona-ajan etätapaamiset on koettu asiakkaiden näkökulmasta.

Palautekysely löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kysely suoritetaan nimettömänä ja vastauksia käsitellään luottamuksellisesti. Pääset täyttämään palautekyselyn alla olevan linkin kautta. Palautteeseen vastaaminen on anonyymia. Kiitos, että haluatte olla mukana auttamassa meitä kehittämään toimintaamme, teemme työtämme teitä varten!

https://link.webropolsurveys.com/S/B331139757694AA9

Tiedote 16.2.2021

Hyvät Mikkolan ja Pähkinärinteen neuvoloiden asiakkaat, neuvoloiden toiminta siirtyy lähineuvoloihin 1.3.2021 alkaen.

  • Mikkolan neuvolan asiakkaat siirtyvät Korson neuvolaan (Naalipolku 6 A 1.krs 01450 Vantaa)
  • Pähkinärinteen neuvolan asiakkaat jakautuvat osoitteensa mukaisesti Martinlaakson neuvolaan (Lintukallionkuja 6 01620 Vantaa) ja Myyrmäen neuvolaan (Ojahaantie 1 01600 Vantaa)

Asiakkaat voivat olla tarvittaessa yhteydessä uuden neuvolan perheohjaajaan. Käynnissä olevat asiakkuudet jatkuvat nykyisen perheohjaajan kanssa.

Ota rohkeasti yhteyttä, kun

  • vauvan odotus tai vauva-arki mietityttää
  • lapsen kasvatukseen ja kehitykseen liittyy kysymyksiä, esim. uniohjaus, päivärytmi, uhmaikä, mustasukkaisuus
  • vanhemmuus kaipaa vahvistusta
  • pari- ja perhesuhteissa on haasteita
  • tunnet itsesi uupuneeksi
  • arki ei syystä tai toisesta suju
  • perhettä on kohdannut kriisi ja kaipaatte ulkopuolista apua
  • toivotte tietoa alueenne lapsiperheiden palvelusta

Perheohjaajan kanssa perhe voi keskustella mieltä painavista asioista ja miettiä yhdessä ratkaisuja pulmatilanteisiin. Tarkoitus on, että perheet saavat tukea erilaisiin elämäntilanteisiin ja pienempiinkin huolenaiheisiin jo varhaisessa vaiheessa.

Neuvolan perheohjausta voit saada koko perheelle, vanhemmille yhteisesti tai yksilöllisesti. Tapaamiset sovitaan yleensä perheen kotiin.

Perheohjaus on luottamuksellista ja maksutonta.

Neuvolan perheohjauksessa on tarjolla myös ryhmämuotoista tukea. Lisätietoa saat perheohjaajilta ja terveydenhoitajilta.

Milloin perheohjauksesta voisi olla hyötyä?

Perheohjaaja voi tukea perhettä jo raskausaikana vauvan odotukseen liittyvissä asioissa. Lapsen synnyttyä saatte perheohjaajilta tukea mm. imetykseen, lapsen uneen, kasvatukseen ja kehitykseen liittyen.

Perheohjaajalta saa tukea myös muuttuvissa elämäntilanteissa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi uusperheen haasteet, perhesuhteiden kriisiytyminen, erotilanteet tai vanhemman toimintakyvyn alentuminen.

Perheohjaaja tuntee myös alueen muut toimijat ja voi ohjata tarpeen tullen muun tuen piiriin.