Ajanvaraus ja neuvonta

Isä katsoo pientä lastaan.

Neuvolan puhelinpalvelu on ruuhkautunut (päivitetty 4.1.2022)

Neuvolan puhelinpalvelu on ruuhkautunut. Emme pysty soittamaan takaisin saman arkipäivän aikana. Olethan tarvittaessa yhteydessä terveysasemalle. Kiireellisessä asiassa oman terveysaseman ollessa suljettu soita päivystysavun numeroon 116 117. Hätätilanteissa soita 112. Kiireettömissä asioissa voi laittaa omalle terveydenhoitajalle viestiä Maisa-portaalin kautta. Pahoittelemme häiriötä!

Neuvoloiden puhelinpalvelu

Neuvoloiden ajanvaraus- ja neuvontapuhelin palvelee arkisin klo 8–15 numerossa 09 8392 5900.

Jos puheluun ei pystytä soittohetkellä vastaamaan, voit jättää takaisinsoittopyynnön. Sinulle soitetaan takaisin mahdollisimman pian. Voit myös jäädä odottamaan linjan vapautumista.

Voit perua varatun ajan puhelinvastaajaan mihin vuorokauden aikaan tahansa jättämällä viestin vastaajaan. Kerro vastaajaan selvästi sen henkilön nimi ja henkilötunnus, kenen vastaanottoaikaa olet perumassa. Lisäksi kerro peruutettavan vastaanoton ajankohta.

Varaa aika netissä

Voit varata ajan äitiys- ja lastenneuvolaan myös sähköisen Maisa-asiakasportaalin kautta.

Maisan kautta voit varata aikoja, tarkastella ajanvarauksiasi, siirtää ja perua sähköisesti varaamasi ajan. Saat halutessasi vahvistuksen ja muistutuksen varatusta ajasta tekstiviestillä puhelimeesi.

Ohjeita sähköiseen ajanvaraukseen:

  • Kirjaudu Maisaan tapahtuu vahvaa tunnistautumista käyttäen (pankkitunnukset, mobiilivarmenne tai sähköinen henkilökortti).
  • Jos haluat ajanvarauksesta tekstiviestimuistutuksen, rastita kyseinen kohta verkkopalvelussa. Samalla annat suostumuksen tekstiviestin lähettämiseen.
  • Varmista, että yhteystietosi ovat ajan tasalla jatkossakin.

Lisätietoa Terveys- ja sosiaalipalvelujen sähköinen asiointi -sivulta.

Miten varaan ajan raskauden ensikäynnille?

  • Jos asut Vantaalla: varaa aika neuvolaan Maisan kautta.
  • Muussa tapauksessa: varaa aika numerosta p. 09 8392 5900 arkisin klo 815.

Poikkeuksia neuvoloiden puhelinpalvelun aukioloajoissa

Katso täältä myös neuvolapalveluiden ajankohtaiset tiedotte