Joukkoliikenteen alennusliput

HSL:n alennusliput eläkeläisille

Jos sinulla on henkilökohtainen matkakortti, voit saada alennuksia kausi- ja arvolipuista.

Lue HSL:n sivuilta tarkemmat tiedot siitä,

  • kuka voi saada eläkeläisalennusta
  • mistä lipuista alennusta saa
  • mitä todistuksia tarvitset, kun hankit eläkeläisen HSL-kortin palvelupisteestä.

Asioi Vantaa-infossa

Alennusoikeus talletetaan matkakorttiisi palvelupisteessä, Vantaalla Vantaa-infossa.

Eläkeläisalennus myönnetään matkakortille kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Muista huolehtia siitä, että alennusoikeus päivitetään voimassaoloajan kuluessa uudelleen. Muussa tapauksessa veloitus vaihtuu automaattisesti normaaliksi ajanjakson päätyttyä. Päivitysten yhteydessä asiakkaiden tulee esittää vastaavat asiakirjat ja dokumentit kuin ensimmäisellä asiointikerralla.

Invalidialennus ja maksuton matkaoikeus

Alennus yli 70-vuotiaille

Voit saada alennusta, jos

  • olet täyttänyt 70 vuotta
  • asut vakituisesti Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Siuntiossa, Keravalla, Sipoossa tai Tuusulassa.

Lue lisätietoja HSL:n sivuilta.

Lisätietoa

Matkakorteista ja niiden lunastamiseen tarvittavista lomakkeista ja todistuksista saa lisätietoa Vantaa-infoista.

Palvelulinjat

Palvelulinjoilla ovat käytössä kaikki seutuliikenteen liput sekä Vantaan sisäiset liput Vantaan alueella.

Linjojen suunnittelussa on huomioitu erityisryhmien tarpeet, mutta niitä voivat käyttää kaikki matkustajat. Autoina käytetään pikkubusseja, joiden lattia on matalalla. Aikataulu on rauhallisen hidas ja kuljettaja auttaa tarvittaessa matkustajia tavaroineen kyytiin ja kyydistä pois.

Palvelulinjat vievät kodin läheltä oman alueen palveluihin. Palvelulinjojen reiteille on merkitty niiden pysäkit, mutta tarvittaessa kyytiin voi nousta ja siitä poistua muuallakin reitin varrella. Aikatauluihin voi sisältyä pieniä poikkeamia reitiltä.

Palvelulinjat liikennöivät arkipäivisin ja tietyllä reitillä ajetaan tavallisesti vain joinakin tiettyinä aikatauluissa ilmoitettuina viikonpäivinä.

Kaukojuna- ja bussiliikenne

Ikäihmiset saavat alennusta VR:n junalipuista. Kaukoliikenteen junissa yli 65-vuotiaat sekä alle 65-vuotiaat eläkeläiset saavat 20% alennusta peruslipun hinnasta.

VR:n eläkeläiskortin haltijalla tulee aina olla mukana poliisiviranomaisen myöntämä kuvallinen todistus henkilöllisyydestä. Todistuksena kelpaa henkilökortti, passi tai ajokortti.

Matkahuolto myöntää 30 prosentin alennuksia eläkeläisille bussiliikenteen lipuista. Alennuksen saa Matkahuollon eläkeläiskortilla, kuvallisella Kela-kortilla, joka on varustettu Matkahuollon, VR:n tai Finnairin liikemerkillä, pahvisella Kelan eläkkeensaajakortilla sekä työeläkeyhtiöiden myöntämällä työeläkekortilla. Kuvattoman kortin kanssa on esitettävä henkilötodistus: ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti. 65 vuotta täyttäneet saavat alennuksen esittämällä henkilötodistuksen: ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Ajankohtaista