Kun kotona ei enää pärjää

Kaksi vanhusta pyörätuolissa.

Vanhusten ja läheisten tapaaminen korona-aikana

Erityisasumisen asiakkaan läheiskirje 12.5.2021, pdf

Lue uutinen tapaamisautosta ja pihatapaamisista.

...

Asuminen senioritalossa voi olla hyvä vaihtoehto, kun esimerkiksi liikkuminen on alkanut vaikeutua ja tarvitaan esteettömämpi asunto ja asuinympäristö. Vantaalla on tarjolla lukuisia senioritaloja. Senioriasunto voi olla vuokra-asunto tai omistusasunto.

Senioritalot: voit ottaa yhteyttä suoraan senioritaloihin

Palvelutaloasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät selviydy omassa kodissa kotihoidon ja tukipalveluiden turvin. Palvelutaloasumisessa asuminen ja asumista tukevat palvelut liittyvät kiinteästi yhteen. Asumista tukevia palveluita ovat esimerkiksi hoito- ja hoivapalvelut, ateria-, vaatehuolto-, hygienia- ja siivouspalvelut. Palveluasumisen yksiköissä henkilökunta ei ole paikalla ympärivuorokautisesti.

Tehostettua palveluasumista järjestetään sellaisille ikäihmisille, jonka toimintakyky on selvästi alentunut. Tehostetun palveluasumisen tarve tulee esille, kun ikääntyvä ei enää selviä omassa kodissa kotihoidon ja muiden palvelujen avulla.

Hoivan ja huolenpidon tarve on ympärivuorokautista, jolloin ikäihminen tarvitsee päivittäisissä toiminnoissaan 1-2 hoitajan avustamista. Hoivakodeissa henkilökunta on paikalla kaikkina vuorokauden aikoina.

Katso myös minkälaista tukea ikäihminen voi saada kotiin.

Tutustu Ikäihmisten palveluoppaaseen!

Hoivakotien kulttuurin muutos

Arman Alizad kameraryhmineen vieraili Simonkylän vanhustenkeskuksessa, jossa on tehty hoivatyön kulttuurin muutos.

Ajankohtaista