Vantaan talvi

Talvinen metsämaisema.

Tervetuloa Vantaan talveen! Täältä löydät vinkkejä ja tekemistä vapaa-aikaan.

Talviloma ihan Vantaalla

Talvilomaa vietetään tänä vuonna lumisissa merkeissä. Hyvä latuverkostot mahdollistavat hiihtoretket ja mäkeen pääsee ainakin pulkalla.

Tapahtumavinkkejä

Katso menovinkit lomalle Vantaan tapahtumakalenterista.

Hiihtoseikkailut Hakunilassa

Hakunilan urheilupuistossa järjestetään talvilomalla hauskoja ohjattuja hiihtoseikkailuja lapsille ja nuorille. Osallistujamäärä on rajattu joten ilmottaudu ennakkoon.

Liikunnalliset talvileirit

Ilmoita lapsesi mukaan liikunnalliselle talvileirille. Luvassa ohjattua toimintaa, askartelun, ulkoilun, liikkumisen ja erilaisten pelien merkeissä.

Etätapahtumia kirjastoissa

Kirjastot järjestävät talvilomaviikolla lapsille ja nuorille etätapahtumia. Tule pelaamaan esimerkiksi Among Us -peliä tai osallistu ilmastoaiheiseen lukupiiriin Instagramissa.

Pulkkamäki kutsuu!

Nyt on luvassa vauhdin hurmaa, sillä tässä tulee vinkkejä parhaisiin pulkkamäkiin Vantaalla.

Möskäri on monille tuttu kuntoportaista, mutta ehkäpä vielä tutumpi suosittuna pulkkamäkenä. Rekolan täyttömäellä lasket, vaikka iltamyöhään, sillä se on valaistu.

Pulkkailun lisäksi näissä paikoissa voit myös istahtaa paistamaan makkaraa ja retkeillä luonnossa.

Valon Vantaa

Pimeään aikaan Vantaalla syttyvät valot: ne koristavat katuja, rakennuksia, aukioita ja toreja. Tutustu valokohteisiin eripuolilla Vantaata esimerkiksi iltakävelyn merkeissä.

Vantaa-kanavan videot kertovat kotikaupungistamme

Tutustu kotisohvalta uuteen Vantaan kaupunginmuseon näyttelyyn: Kaupunki ilman identiteettiä?. Näyttelyyn sinut opastaa museolehtori Marja Eerikäinen.

Kiinnostaako sinua Vantaan asuinalueiden historia? Katso mielenkiintoiset historiaopastukset eri puolilta Vantaata asiantuntijoiden vetäminä.

Vapaa-ajan palveluissa noudatetaan suosituksia ja rajoituksia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi, että voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia jatketaan pääosin helmikuun loppuun saakka. Rajoitukset koskevat mm harrastustoimintaa, liikuntatiloja ja -paikkoja sekä yleisötapahtumia.

Ladut hiihtokunnossa

Hiihtäjät kuulolla! Vantaan ladut ovat kunnon talven myötä hienossa hiihtokunnossa. Latuja pyritään hoitamaan mahdollisimman hyvin, mutta huomioithan, että sääolosuhteet vaikuttavat latujen kuntoon. Tarkkaile ajankohtaista latutilannetta ulkoliikunta.fi -palvelussa.

Luistelun riemua tekojääkentillä

Oletko jo teroittanut luistimesi? Vantaalta löytyy useampi ulkojääkenttä ja niillä on avoimia yleisövuoroja. Muistathan ottaa huomioon kanssaluistelijat pelatessasi mailapelejä. Ajankohtaista tekojääkenttien tilannetta voit seurata ulkoliikunta.fi -palvelussa.

Latu vai kuntorata? – Riippuu lumen määrästä

Hiihtoladuiksi kunnostetut kuntoradat ja ulkoilureitit ovat talvisin hiihtäjien käytössä, muina aikoina kävely-, juoksu- ja pyöräilykäytössä. Kävely hiihtoladuksi kunnostetulla latualueella on kiellettyä.

Tutustu Vantaan upeaan katutaiteeseen

Hakunilan keskustaan ja Koivukylän-Havukosken alueelle on toteutettu käveltävät katutaidereitit, jotka koostuvat vuosien varrella tehdyistä katutaide- ja julkisen taiteen teoksista. Tutustu karttoihin ja reitteihin Street Art Vantaan ylläpitämällä sivustolla taidereitit.fi.

Luontopolut ja kansallispuistot

Vantaan suosituimpia luontokohteita ovat Kuusijärvi, Sipoonkorpi, Petikko, Pitkäkoski ja Soltorpin luontopolku. Reitit pysyvät kävelykuntoisina pitkälle talveen.

Talviajan katujen kunnossapito

Talvi on haastavinta aikaa katujen kunnossapidolle ja herättää usein monia tunteita ja kysymyksiä. Katso vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin katujen talvikunnossapidosta. Joulukuun alussa on myös aloitettu Vantaan katujen hiekoittaminen. Hiekoitus aloitetaan joka syksy ensimmäisten yöpakkasten alkamisen aikaan, sillä pakkasyön jälkeen teiden pintaan syntyy kuuraa tai jäätä, joka aiheuttaa liukkautta etenkin aamuisin.

Pyöräbaana puhtaana koko talven

Tikkurilan ja Korson välille valmistunut laadukas pyöräilyreitti pidetään puhtaana koko talven ajan. Liukkaudentorjunta hoidetaan erityisjärjestelyin. Reitiltä harjataan pois pienetkin lumimäärät ja tienpintaan levitetään biohajoavaa Eco-Melter-liuosta. Tällä halutaan tukea pyöräilyn jatkumista koko talven läpi.

Seikkailu kutsuu: My2050-mobiilipeli

Lataa peli puhelimeesi ja etsi peliin ilmestyviä rasteja Tikkurilassa Heurekan lähellä tässä tulevaisuuteen sijoittuvassa pelissä. Pääsetkö Top-ten listalle? Tarkemmat peliohjeet löytyvät osoitteesta www.my2050.fi.

Tee matka Vantaan historiaan mobiilipelillä

Tulevaisuuden seikkailun sijaan voit myös lähteä pelaamaan Vantaan historiaan. Kuninkaantie-pelisarjan neljä osaa tarjoavat jännittäviä tehtäviä pelattavaksi joko kotisohvalta tai ulkona. Lataa sovellus puhelimeen ja kokeile!

Ajantasainen koronainfo

Tilanteet muuttuvat ja vaikuttavat valitettavasti myös vapaa-aikaan. Katso ajankohtainen tieto koronasta ja suosituksista.

Ajankohtaista