Shpërndarja e maskave / Shqip (albania)

Bazuar në vendimin në parim të qeverisë, qyteti Vantaa shpërndanë falas maska të fytyrës për ata me të ardhura të ulta dhe pa mundësi për tu mbrojtur. Qytetarët tjerë nga Vantaa duhet vetë të furnizohen me maska. Shpërndarja e maskave bazohet në besueshmëri, prandej në pikat shpërndarëse nuk kërkohet për të dëshmuar të ardhurat e ulta. Shpërndarja e maskave në pikat shpërndarëse të qytetit fillon ditën e enjte më 20.8.2020.

Personeli kujdestar dhe/ose roja e sigurimit shpërndajnë maska duke filluar nga nëpër këto njësi punuese gjatë orarit të punës:

 • Spitali Katriina, Katriinankuja 4
 • Qendra shëndetësore në Hakunila, Laukkarinne 4
 • Qendra shëndetësore në Länsimäki, Keilakuja 1
 • Qendra shëndetësore në Koivukylä, Karsikkokuja 15
 • Qendra shëndetësore në Myyrmäki, Jönsaksentie 4
 • Qendra shëndetësore në Tikkurila, Kielotie 11A
 • Verso, Vernissakatu 8, kati i parë.
 • Klinika për trajtimin e përdoruesve të narkotikve në Myyrmäki, Liesikuja 7B, kati i 2:të.
 • Klinika për trajtimin e përdoruesve të narkotikve në Tikkurila, Kielotie 20C, kati i 2:të.

Maska shpërndahen edhe në njësitë punuese të Lastensuojeluliito Mannerheimi:

 • Vendi i takimeve në Koivukylä, Karsikkokuja 17
 • Ndërtesa e komuniteteve në Hakunila, Laukkarinne 6, kati i 3:të.

Kujdes! Në qendrën shëndetësore për korona në Martinlaakso nuk shpërndahen maska.

Në shpërndarjen e maskave të qytetit pjesëmarrës janë poashtu:

 • Alvi Ry
 • Auttava sydän
 • Elämänlaatu ry
 • Hakunilan kyläyhteisö ry
 • Hakunilan Kansainvälinen yhdistys
 • Hakunilan Mielenterveysseura ry / Ystävänkammari
 • Joosua Missio
 • Korson ruokapalveluyhdistys ry
 • Korson Työttömät ry
 • Martinlaakson kyläyhdistys
 • R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry
 • Somfin ry
 • Takaisin Elämään ry
 • Tikkurilan klubitalo ESKOT ry
 • Vahti ry
 • Vantaan A-Kilta ry KILTAKOTI
 • Vantaan A-Kilta ry
 • Vantaan A-Kilta ry - Myyrmäki
 • Vantaan järjestörinki ry
 • Vantaan Kuuloyhdistys ry
 • Vantaan mielenterveysyhdistys Hyvät tuulet
 • Vantaan työnhakijat ry
 • Hakunilan Kotikirkko
 • Liesikappeli
 • Länsi- Vantaan vapaaseurakunta
 • Vantaan Kotikirkko

Përeç këtyre për grupet e klientëve të tyre maska shpërndajnë poashtu edhe shërbimet për banorët e tyre si dhe puna dhe aktiviteti ditorë i tyre në Vantaa.

Nga faqet në internet të Institutit për shëndetësi dhe mirëqenje (THL) gjenden përgjigjëjet në pyetjet si dhe udhëzimet për përdorimin e maskave.