Kormuniityn suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu

saaga

Kaupunkisuunnittelulautakunta esittää Kormuniityn suunnittelukisan voittajaksi "Saaga S" -ehdotusta

Hakunilan Kormuniittyyn haettiin kilpailulla perheasuntojen toteuttajaa. Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti 14.5. kokouksessaan esittää kaupunginhallitukselle kilpailun voittajaksi ehdotusta ”Saaga S”.

Suunnitelman pientalovaltainen ratkaisu on ilmeeltään kodikas ja omaperäinen sekä mittakaava kulttuurimaisemaan sopiva. Puu materiaalina, kattomaisemaan integroidut aurinkopaneelit sekä vehreät ulkotilat luovat alueelle luonnonläheistä ja modernia ekologista imagoa. Ehdotus tarjoaa monipuolisen valikoiman asuntopohjaratkaisuja, asunto- ja rakennustyyppejä, josta suurin osa on perheasuntoja.

Suunnitelma hyväksyttiin kilpailualueen A-osan toteutukseksi. A-osa tarkoittaa noin puolta koko kilpailualueen pinta-alasta. B-osalle, jolle myös kaupungin uusi päiväkoti tulee sijoittumaan, ei löydetty kilpailuun saapuneiden ehdotusten joukosta sopivaa toteutusta.

Ehdotuksen ”Saaga S” tekijät ovat Arkkitehtitoimisto Matti Iiramo sekä Maisema- Arkkitehdit Byman & Ruokonen. Ostotarjouksen tekijä on MM -Yritysrakentajat Oy:n / Harri Vaajan ostotarjous toteutusalueen A osalta on 3,4 miljoonalla euroa.

Kilpailulla haetiin perheasuntojen toteuttajaa

Vantaan kaupunki järjesti Kormuniityn alueesta kumppanuuskaavoitukseen ja toteutukseen tähtäävän suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun. Tavoitteena on luoda Hakunilan Kormuniitystä omaleimainen, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä perheasuntopainotteinen alue.

Kilpailijoita rohkaistiin alueen suunnittelussa aurinkosähköenergian paikalliseen tuottamiseen. Ekologiset ratkaisut, kuten aurinkosähköenergian tuottaminen sekä innovatiiviset viherrakentamisen ratkaisut saavat näkyä rakennusten ja ulkotilojen arkkitehtuurissa.

Kormuniityn 75 000 m2:n kokoinen, kaupungin omistuksessa oleva kilpailualue sijaitsee Hakunilan urheilupuiston ja Håkansbölen kartanon kulttuurimaiseman välittömässä läheisyydessä. Alueella sijaitsee tällä hetkellä Hevoshaan koulurakennus, joka ei enää ole opetuskäytössä. Kaupunki purkaa rakennuksen alueen toteuttamisen edellyttämässä aikataulussa. Tulevaisuudessa alueelle tulee kaupungin päiväkoti, jonka suunnittelu ja toteutus eivät kuulu kilpailuun.